| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 14:06 Заглавие: |
|
|
Стана дума за руската схемотехника покрай на пръв поглед малко причудливото решение да се ползват тиристори. Ами така е. Като нямаш елементна база какво друго ти остава освен да се мъчиш с пръдня боя да правиш. Помним и руските цветни телевизори,аз помня и дековете им,че доста минаха през ръцете ми. Понякога съм се чудил как може един конструктор да има толкова мозък в главата си,че да успее да накара кофата чарколяк изсипана вътре за засвири. И то кофти. Тая схемичка може да се опита с MOS-FET-и вместо тиристорите. И може да се пробва и на по-висока честота. Защо да не заработи на 1-2KHz,след като точно цитирания траф се ползва от руските Hi-End конструктори като изходен в няколко схеми? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 15:43 Заглавие: |
|
|
| Имам в една книга импулсно с тиристор. Принципа е обаче трафа има кондензатор и участва в трептящ кръг, съответно се разтрептява и когато няма ток тиристора се изключва. Тука не знам как ще стане този номер. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 16:15 Заглавие: |
|
|
Разработки всякакви ,ама ако трьгнеш да "реализираш кочинката" е тогава ще се видиш в приключение .Може да си навиваш трафа и с литцендрат накрая .Ако не те затруднявам дай да я видим тая схемка  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 16:22 Заглавие: |
|
|
| Имам едни тиристори , които се запушват по гейт , типа е "fast gate turn off" BTW58-1000R . Ако си измислиш схема с такива , мога да ти дам 2 да пробваш . |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 17:42 Заглавие: |
|
|
ето
и |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2012 1:43 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се в темата . Наистина поразбрах това което ме интересуваше и съм ви благодарен за което.
Още нещо искам да попитам, преди да изгоря трафа . Понеже сам ще навивам вторичната намотка, а първичната ще я запазя както си е.Трафа е с П-образен вит магнитопровод и намотките са разположени на двете рамена.Както казахте навивките на волт ще намалеят. Въпроса ми е, ако не намаля навивките в първичната ще се отрази ли на работата на трафа? И другия въпрос, ако пък тръгна да развивам от първичната и не се получат две абсолютно еднакви намотки ще е проблем ли?
Отказах се от тиристорите и ще ползвам транзистори.В нета намирам единтични схеми испълнени с различни транзистори(биполярни, дарлингтон и с фет). Кои според вас са най-дуракоустойчиви . |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2012 17:01 Заглавие: |
|
|
| georg77 написа: | Кои според вас са най-дуракоустойчиви . |
тези при които схемата е разчетена правилно!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2012 11:42 Заглавие: |
|
|
Започнах да разглобявам трафа и се оказа, че първичната има изводи за 127 волта и вероятно няма да го захранвам с 220-те от мрежата. Именно тези намотки ще използвам без да доразвивам.
| Цитат: | | электротехнической стали марки 3311, из которой они изготовлены, рассмотрены в первой и второй главах справочника. Толщина применяемой ленты 0,35 мм. |
Това намерих за желязото.Дали ще изкарам 500-600 вата от него.На изхода след трафа са ми нужни приблизително 50 волта 100 ампера. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2012 13:02 Заглавие: |
|
|
| 100 ампера при 50 волта са 5000 вата, а ти се чудиш дали ще изкараш 500 - 600 вата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2012 13:12 Заглавие: |
|
|
Грешка .Трябват ми 5 волта |
|