| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radev Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 5:38 Заглавие: |
|
|
| Здравейте.Все пак някой правил ли е схемата която Radev посочи и ако да какви впечатления има? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 12:05 Заглавие: |
|
|
| Ако схемата е като тази руската - няма дросел защото се използва обратноходов преобразувател, който може да отдава високо напрежение на празен ход, достатъчно за запалване на дъгата. Забележете Тр2 намотките които клатят IGBT са синфазни. |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2012 13:21 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | .... Забележете Тр2 намотките които клатят IGBT са синфазни. |
Забелязахме, при този вид схема двата транзистора се отпушват едновременно и коеф на запълване може за бъде 0,5 и отгоре! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 18, 2012 6:52 Заглавие: |
|
|
Като видях сумата 40 лв.се учудих и проверих в "FUTUREL" :там има подобни и по добри транзистори на съвсем сносни цени.А транзисторите от онова от Шумен не може да се отпушват едновременно;предполагам че е имало някакво фазово управлемие през малките трафчета за всеки полупериод. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2012 14:17 Заглавие: |
|
|
Показаната от РАДЕВ схема не е обратноходов инвертор, а еднотактен правоходов преобразувател.
Обратноходов /флайбек/ на такива мощности не съм виждал, и най-вероятно няма да видя.
Коефициентът на запълване по тази схема НЕ може да бъде по-голям от 0.5, както е писал колегата, а е най-често 0.43-0.45.
Като цяло това е най-простата и най-разпространената схема за заваръчен инвертор. Като качество на работа е добър /4/ по шестобалната система.
Ако има други въпроси по инверторните електрожени, съм готов да отговоря според знанията си.
Към колегата, с Шуменските инвертори - не съм отварял такъв, но погледни внимателно, най-вероятно са по схемата пусната по-горе, само трите трафа са с паралелни или последователно свързани вторични намотки. Разгледай внимателно. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2012 19:24 Заглавие: За КЗ |
|
|
pansim написа
| Цитат: | | Коефициентът на запълване по тази схема НЕ може да бъде по-голям от 0.5 ..... а е най-често 0.43-0.45 |
Това е вярно, но само защото са заболи UC3845 за контролер, дето вътрешно му е лимитиран DF на под 50%. Що точно него са избрали - само те си знаят. Принципно с друг чип за PWM тази конфигурация на силовата част би моглa прекрасно да работи и с КЗ над 0.5. Какво ще изгори, ако КЗ стане 0.55 примерно? Или ще спре да работи? Не говорим за 0.99, там е ясно какво ще се случи. |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2012 20:21 Заглавие: |
|
|
Това ли е линка http://valvolodin.narod.ru/schems/Gysmi-164.pdf
Имам такава машинка(само, че 130 амперовата) и е полупрофесионална, даже работи и като аргон. За жалост изгоря и нещат да ми я ремонтират .Ако някой от София иска да свали схемата и да види как е направено това мини чудо, мога да му го оставя за определено време.Условието е да качи схемата тук в този форум
Сори за офтопика |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 19, 2012 20:50 Заглавие: |
|
|
| Да, имам го същия с два вентилатора, които се включват като почнеш да заваряваш, но е на 145 А - жълтия на линка http://www.gotools.com.au/welders.htm |
|
|
 |
|