| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 19:44 Заглавие: Телевизор "Galaxis" mod. CTV3795 |
|
|
Здравейте, колеги!
Телевизор "Galaxis" mod. CTV3795, на шасито няма написан никакъв номер. Прилича на "Филипс", тунерът е филипсов, захранването е на отделна платка, И. С.: проц. СТV3225, памет РСF8582E, видео TDA8390A, транскодер TDA3592A, ЗГХО ТDA8349A, има и телетекст, захранването е с TDA4605 и транзистор BUK444.
Този телевизор дойде с изгърмял грец и транзистор BUK444 в захранването. Подмених ги, проверих и електролитните кондензатори и спойките, уж всичко наред, но като го включих, а-ха да тръгне, и след 3 - 4 сек. - бум! Един резистор - R407 се взриви, и 5-то краче на И. С. TDA4605 изчезна. Сега не мога да намеря схема на този телевизор, или поне на захранването, за да видя какъв трябва да е този резистор (той е между изхода на И. С. и гейта на транзистора).
Но аз се обръщам към вас най-вече да попитам следното: Тук във форума често се коментират турските захранващи блокове. За този телевизор са нужни 109V и 20 V. Идеята ми е да му сложа такова захранване, още повече, че неговото изгаря вече за пети път (в рамките на 4 - 5 години). Аз досега никога не съм ги ползвал, искам да ми кажете какво ще е подходящо за моя случай, какви разновидности имат и какво да взема?
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 19:52 Заглавие: |
|
|
Аз лично съм доволен от тях.Работят добре за парите си.Има доста разновидности и трябва да ги огледаш за да намериш подходящото за случая.Ако са направени по класическата схема с блокинг генератора , след 1-2 години си показват типичните дефекти.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 20:08 Заглавие: |
|
|
Само едно уточнение това СТV3225 вероятно е СТV322S.
Уточнението го направих само заради възможността за Търсене из обсъжданите теми по форума.
Последната промяна е направена от RC на Вто Май 17, 2005 20:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 20:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Само едно уточнение това СТV3225 вероятно е СТV322S |
Bъзможно е... не се вижда добре.
Мен ме интересува най-вече това захранване - турското, дали да го търся за напрежения, близки до моите нужди, или имат възможност за избор на напрежения? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
vas Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
| Имах преди проблем с едно такова захранване.ТВ-то беше JVC .Имаше леко къдрене във вертикалните елементи на картината.Установи се ,че това е брум от 12v верига.Опитах с допълнителна филтрация-не се получи.Дефекта беше почти незабележим,но на клиента му вадеше очите.Накрая му сложих обикнове мрежов траф за 12v верига. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
Radko резистора ти от 5 крак е 470ом.може да сложиш транзистор BUZ90.ако пак се скпе импулсното наистина можеш да помислиш за турско такова и да решиш проблема подобаващо  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 6:17 Заглавие: |
|
|
| vas написа: | | Установи се ,че това е брум от 12v верига.Опитах с допълнителна филтрация-не се получи. |
Ако причината е била в захранването пусни няколко маси от самия извод на трансформатора и нещата се оправят  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 9:17 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | Radko резистора ти от 5 крак е 470ом.може да сложиш транзистор BUZ90.ако пак се скпе импулсното наистина можеш да помислиш за турско такова и да решиш проблема подобаващо  |
BUZ 80 е по добрия транзистор в случая.Деветдесетката има малка стъмност и някои драйвери не го отварят добре и оттам се опича... |
|
|
 |
|