|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bazz_kikk Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2005 11:01 Заглавие: re |
|
|
ако още се интересувате от 2т7066 и 2т7067, имам за втория:
Uce:
2т7067 - 60V
2т7067A - 80V
2т7067B - 100V
2т7067C - 120V;
Icmax: 16A;
Ptot: 150W;
h21e: min1000;
за 2т7066 би трябвало да са същите... _________________ Choose your future! CHOOSE LIFE!
I choose not 2 choose life... I chose something else... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 17, 2005 23:25 Заглавие: |
|
|
Аз си направих един Quad 405 по класическата схема.
Въпроса ми Quad 405-2 (този дето в схемата има две "полуинтегрални" модулчета с по 5 извода) по добър звук ли вади? |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 0:37 Заглавие: |
|
|
| Те касаят само защитата . Звука си е същия ( тоест много добър ) |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 1:14 Заглавие: quad 405-2 |
|
|
| А дали някой колега изработва печатната платка на модел 405-2 с модулната защита и самите модули със СМД елементите,защото мога веднага да поръчам няколко....... платки+модулите за защита.Мога да предоставя цяла гама от схеми,снимки и подобрения за този уникален усилвател,но вече нямам технологичната база за изработка на сита за печат на платките.Смятам,че мераклийте за модела не са малко и ако някой споделя интереса ми,да се обединим и взаимно да си бъдем полезни.От QUAD 405 се интересувам още с първите публикаций в достъпни издания от преди 20г.,но разработките на колеги от различни страни предлагат някои изменения и подобрения.За сведение,разполагам с мостов вариант 2/350Вт.музикантско стъпало с фазоинвертор,което работи повече от 17г.и е уникат във Врачанската гилдия на музикантите.За качеството на звука вече са се произнесли известни български светила с академично образование и доказани музикални способности.Убеден съм,че все-още няма по-качествен усилвател от QUAD,и всички негови разновидности.Смятам темата за безкрайна,до появата на съвършенният нов уникат,а до тогава все още можем да дискутираме легендата.Моделите-520,606,707 и 909 също не са за пренебрегване,защото принципа,залегнал в 405 е доработен и усилен по отношение на мощност и дизайн. |
|
|
 |
ludiagsm Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 9:32 Заглавие: Re: quad 405-2 |
|
|
| wesko dilow написа: | | А дали някой колега изработва печатната платка на модел 405-2 с модулната защита и самите модули със СМД елементите,защото мога веднага да поръчам няколко....... платки+модулите за защита.Мога да предоставя цяла гама от схеми,снимки и подобрения за този уникален усилвател,но вече нямам технологичната база за изработка на сита за печат на платките.Смятам,че мераклийте за модела не са малко и ако някой споделя интереса ми,да се обединим и взаимно да си бъдем полезни.От QUAD 405 се интересувам още с първите публикаций в достъпни издания от преди 20г.,но разработките на колеги от различни страни предлагат някои изменения и подобрения.За сведение,разполагам с мостов вариант 2/350Вт.музикантско стъпало с фазоинвертор,което работи повече от 17г.и е уникат във Врачанската гилдия на музикантите.За качеството на звука вече са се произнесли известни български светила с академично образование и доказани музикални способности.Убеден съм,че все-още няма по-качествен усилвател от QUAD,и всички негови разновидности.Смятам темата за безкрайна,до появата на съвършенният нов уникат,а до тогава все още можем да дискутираме легендата.Моделите-520,606,707 и 909 също не са за пренебрегване,защото принципа,залегнал в 405 е доработен и усилен по отношение на мощност и дизайн. |
интересувам се мостовата схема на QUAD 405-2 първо от схемното решение на фазоинвертора второ с какви крайни транзистори е направен мостовия вариант дали с по един на рамо или с по няколко и също на какво захранващо напрежение работи и с какъв товар
аз лично си го представям с 500 ватов траф на +- 50 волта с 3 броя KD503 на рамо на 8 ома товар 400 вата реални без кривене _________________
 |
|
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 10:22 Заглавие: |
|
|
Та аз съм навит да направя платката на Протел, за модулчетата може да направят платката в някоя платкаджииница, но незнам как ще запоя SMD елементите, затова не може ли да са с обикновени елементи.
P.S. Нали става въпрос за тази схема. http://free.bol.bg/dumfree/Quad/405-2schematic.jpg |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 23:19 Заглавие: QUAD 405 HELP |
|
|
| Фазоинвертора е изпълнен с TL082,като едната половина е повторител и от изхода й отива на едното крайно стъпало,а втората като инвертор с коефициент на предаване=1 и съответно изхода й отива към второто крайно стъпало.Говорителите,респ.-колоната е вързана само към активните изходи на крайните стъпала,които се захранват с 2по65В.без сигнал и 2 по 57В. при пълна мощност върху 4 Ома товар.Крайните транзистори са KD503-ПО 4БР.на стъпало и специално подбрани с високо пробивно напрежение-над140В.В изхода се получават 38,7В.полезен синусоидален сигнал и с товар 4Ома това прави 374,5Вт.Трафовете са 2бр.пренавити за 2по50В.променливо,с фабричен номер:ПФ 065.701.004. Филтровите кондензатори са по6бр.по4700Мф./63В.за всеки канал.Грецове-8бр.диоди за 25А.Има и схема за забавено включване на колоните и защита от късо,но не съм извадил схема.Това е в общи линий без преувеличение.Конструкцията е доста обемиста и тежка,но такива бяха времената,нямаше достатъчно информация за фабрични западни уредби и база за сравнение,както избор на радиатори,вентилатори и т.н,но пак повтарям-това чудо още работи и се препродава от музикант на музикант вече 17г. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 2:27 Заглавие: |
|
|
Дискусията се поотдалечава от темата "QUAD 405 -HELP"
И моя пост няма да е строго-отнесен към нея, но все пак да се похваля с текущите успехи.
В едно шаси ще има
2x350-450 (4oma)QUAD-MK
+
2x150-250(8oma) QUAD 405-2
(най-най последната 405-2 защото съм виждал 3 схеми на 405-2 с малки различия помежду им )
хранени от импулсно захранванце.
До момента опитната постановка е стабилна до към 600-700W за всяко рамо. Голям кеф- ме бъзикат колко сложен бързовар съм си бил направил, че да грея вода в кофи с товарни резистори за импулсното.
Стъпалата са монтирани и чакат истинското захранване, че сега са на 2х40 волта. _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
stop Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 10:42 Заглавие: |
|
|
Здравеите!
Изчетох всичките дискусии по тая тема и незнам какво да правя.
Знаете ли колко опити съм направил за да сьживя тая прочута и похвалена от всички схема и всички бяха без успех.Нправо съм се побъркал вече, но съм си казал че ще я направя тая схема защтото съм фен на качественото звучене.
Правил съм QUAD-405-2 и QUAD-405-МК.
Е няма и няма.Или се самовъзбужда или ми гърмят транзисторите.Тези токови огледала и въобще генераторите на ток са ми голямата мъка.
Тези стоиности в списанието МК верни ли са?Моля ви помогнете ми насочете ме към нещо.Къде греша?Имам чъвството че ако стоиностите са верни то те не трябва да са с толеранс не по голям от 2%.Незнам.
Толкова пари съм пръснал че за тях щях да си направя 3-4 стъпала.Но нали съм инат и харесвам доброто звучене съм твърдо решен да го направя тоя QUAD!
БЛАГОДАРЯ ВИ предварително. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
Като се правят опити за запускане, през ограничителни резистори го пускай. Премери всички елементи преди монтаж. След монтажа прегледай за грешки. Най-честата причина за "нетръгване" е грешка в монтажа  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|