| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2012 19:52 Заглавие: Климатик и срязани тръби ... |
|
|
Здравейте,
Миналата вечер на два от климатиците ми на работата са откраднали медните тръби ( общо не повече от 4 метра ... )
По лошото, е че климатиците са работили и то около 7-8 часа докато разберем за станалото ...
И въпроса ми е ... Какъв е шанса за повреда на компресорите им. Инверторни са. До единия се вижда, че има текло масло. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2012 10:42 Заглавие: |
|
|
| По-вероятно е да са оцелели. Задължително ще трябва да им се сложи ново масло и да се провери какво налягане правят. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2012 11:03 Заглавие: |
|
|
Всеки уважаващ се климатик, задължително ще стопира при такава интервенция. Ако пък е юнак и е...се е опитал да работи... Огледай за буталата някъде по пода.
Проблема е, че е влязла влага из системата и каквото и да правят, живота и е съкратен доста, както би трябвало да се съкрати живота на човекоподобното, което е гепило "меддта батеъ". Нее не не съм такъв човек ама  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2012 13:26 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Днес фирмата по поддръжка дойде... Вързаха тръбите... Не са доливали никакво масло на нито един от двата климатика ... Заредиха и двата климатика с фреон ... Единия (Toshiba) в началото тръгва да охлажда и спира ... Държи около 6A консумация на външното тяло (При този модел дават при охлаждане около 11A). Налягането е високо т.е компресора не работи.
Другия е Panasonic. И него го заредиха(1.2Kg R410A)...(Преди това го вакумираха, но дали е добре вакумиран незнам.) В началото като тръгна държеше 0C и след около 10минути работа се качи до 10C (Според манометъра. Казаха, че не им харесва, но така да работи за момента.)
И това е до момента ...
Явно ще има проблеми с тези климатици и с фирмата по поддръжка... |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2012 17:38 Заглавие: |
|
|
За съжаление Вие ще имате проблеми!
Дори да са гаранционни машините, след кражбата ме съмнява някой да призне гаранцията вече. И всичко ще си остане за Ваша сметка.
освен, ако нямате някаква застраховка на имуществото, която да включва точната клауза за кражба на тези тръби.
Успех с възстановяването! |
|
|
 |
Петър Христов Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2012 20:34 Заглавие: |
|
|
| Няма как да ви долеят масло,защото дори и да знаят какво е няма от къде да закупят същото.При доливане на същия тип масло но от друг производител рискът от пресичане е голям.По гоемият проблем е не количеството на маслото,а неговата киселинност която се увеличава при продължителна работа атмосферно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2012 21:11 Заглавие: |
|
|
Ясно.
За момента климатиците работят. Тошибата тръгна след 5-6часа след зареждането. И се надявам да работят  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 7:19 Заглавие: |
|
|
Ами то кавото станало-станало. Подобен случай имахме с климатика на вена ми-в кабинета. Съседи от блока се дразнели и надупчили питата на компресора. Последствия нямаше,машината си работи вече 7-8 години след този случай. Заради кражбите обаче правя друго- в пакета с кабелите и тръбите влагам един кабел-двойка е достатъчен,който свързвам накъсо в машината,а другия край-в алармата на тампер зоната. Не че няма да могат да режат,но поне няма да успеят да довършат делото. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 14:56 Заглавие: |
|
|
Продължение ...
Днес сутринта към 05:00 отново са се опитали да ги откраднат същите тръби .... Но този път охраната ги е видяла и ги подгонила, но са се измъкнали ... В резултат ... Изтръгнати тръби от Panasonic и двата отново са без фреон ... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 19:55 Заглавие: |
|
|
Ооооо,кофти Мисля,даже съм сигурен вече че обектът на посегателство не са климатиците,а лично ти! За две кила мед трябва да си много тъп да се върнеш на лъва в устата.... Разбутай спомените,а ако можеш-монтирай някоя скрита камерка. Малък град сте и не е проблем да се установят "майсторите",от там нантатък- сопите! На Вазелин Маринов не вярвай и не разчитай на родната полиция да те опази. Аз много харесвам Бийтълс и помня единствената песен на Ринго Стар-" С малко помощ от приятелите..." _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|