|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 17:49 Заглавие: |
|
|
| Пробвай тази в атача. И пиши дали работи. Не съм я пробвал. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2012 9:31 Заглавие: |
|
|
| Ето още една схема, но не е проста. По думите на познат, работела много добре, аз лично не съм я правил. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2012 10:42 Заглавие: |
|
|
Хахаха ! Люси, човека трьгна от 1 диод, резистор и електролит, а ти го прати, направо на профи ниво .Тази на eler e чудесна за него и трябва да си баца . |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2012 11:34 Заглавие: |
|
|
| ivo07 написа: | | ...човека трьгна от 1 диод, резистор и електролит, а ти го прати, направо на профи ниво ... |
Проблема си е негов, която иска(може) нея да си прави.  |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2012 11:44 Заглавие: |
|
|
Лично съм си направил допълнително осветяване на контактния ключ, със забавено изгасване след затварянето на вратите.
Поставих още един бутон на шофьорската врата и изпълних следната схема: постоянен плюс - зелен светодиод на 2,3V/5 милиампера - резистор 2,7 килоома - бутона във вратата - маса. Паралелно на бутона свързах кондензатор 4700 микро/25V. Диода остава да свети след затварянето на вратата около 10 секунди. Но бутона нагоря много бързо, и се наложи да свържа последователно на кондензатора, към маса, един резистор 100 ома.
Това е. Трета година вече си работи така без проблеми. Но това е само с един светодиод. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|