| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 14:20 Заглавие: |
|
|
| С какво по-точно? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 22:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Възможно ли е да се изработи такъв апарат в домашни условия и колко би струвал проекта |
Такава машинка НИКОГА не може да се изобрети. Вервай ми . Това което виждаш на клипа е една евтина реклама направена САМО за пари. Наплавяването(или заваряването) на благороден метал е невъзможно поради факта, че тия метали се окисляват мигновенно (при точката на кипене) и даже при защитната среда от аргон(или хелий) не е гаранция, че ще получиш накрая чист метал. Добавъчния материял при заварката винаги е с различна по състав от третирания и самата заварка се нарича спойка т.е адхезия. Тия 5000 лева, дето се котират не вършат и половината от работата, от тая на спиртника и духалката(технология измислена от алхимиците преди повече от 1000 години) . Напоследък TIG заваряването е в подем ама не е стигналао до това един благороден метал да се завари със същия . Много по-лесно е тоя пръстен са се отлее на ново и всичко е ОК. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 23:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | факта, че тия метали се окисляват мигновенно (при точката на кипене) |
Убеден ли си?
2Au2O3 = 4Au + 3O2 и това става още при 160-290 °C
Чистия метал кипи при 2 856 °C и не се окислява и тогава.
За другите метали хич няма и да споменавам.
Относно леснотопимия припой и спиртника си прав - лесно става.
Освен това тук става дума не за благородни метали а техните сплави, поне що се отнася за златото. Освен това от клипа не си личи от каква сплав е подаваният метал. |
|
|
 |
goldrun Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 8:36 Заглавие: |
|
|
Заставам зад мнението на Хидразин. Сплави на благородни метали ще се заваряват, а не неръждавейка Добавъчния материал е от абсолютно същата сплав.
Аз съм от хората, които мислят нещата как ЩЕ се получат и ЩЕ се случат, а не от тези които изкарват 1000 довода защо и как НЯМА да се случат и получат. За мое голямо съжаление се сблъсквам постоянно с втория тип После като им покажа схемата и позицията коренно се променя - " Ааааа така може и да стане ама ще ти струва ....(скъпо) щото е много трудоемко". Е и аз знам колко струва и не е чак толкова скъпо
Помощ ми трябва за платката - изработване и лепене на елементите. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 8:49 Заглавие: |
|
|
| goldrun написа: | | Помощ ми трябва за платката - изработване и лепене на елементите. |
Това не е толкова сложно и "страшно" и е въпрос на конкретни договорки, но по-нагоре си написал следното:
| goldrun написа: | | ....снабдих се със схемно решение и списък с необходимите части и елементи. .... Ще ми е необходим програматор за микро чипа, който ще управлява устройството. ... |
Без да е ясно с какво точно си се "снабдил", не може да очакваш сериозни предложения. Така поставен въпроса предполага само общи приказки и чесане на клавиатури.
Това което е в червено също е много важно!
За да е ясен програматора, трябва да е ясен контролера който ще бъде програмиран.
И най-важното сорс на програмата (това което ще се програмира) има ли го и какъв му е източника?
Много често нещата които се разпространяват свободно и безплатно из дебрите на интернета са като котка в чувал. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
goldrun Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 11:47 Заглавие: |
|
|
Здравей RC!
Разполагам със схема на работещо устройство. Оказа се че е много сложна за изпълнение - поне за тези, на които съм показал чертежите. Процесора е dsPIC, 16bit SMD. Поразпитах и разбрах, че ми е необходим проект на платката, като цените във Варна са от 0,30 до 0,50лв. за всяка връзка. Да речем че са 100 връзки и ще ми излезе 50лв. - аз не се стреснах от тази цена и така ми наточиха брадвата, че после се почнаха едни изследвания едни замервания, които са много необходими и струват над 2000лв. и два-три месеца високо квалифициран труд.
Програмирането вече намерих кой ще направи. Сега ми трябва проект, изработване и лепене на платка. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2012 21:55 Заглавие: |
|
|
Ако наистина те интересува пиши на лични или отвори тема
| Цитат: | | Добавъчния материал е от абсолютно същата сплав |
А това няма да го коментирам, щото е невярно
Като общо за тая тема имах в пвредвид,че цената на уреда не оправдава работата, която ще свърши . Един (качествен) аргонов апарат би бил по-полезен от това излишно скъпо творение.Гравир машинката на Готие (защо така се нарича е дълга и не ясна тема), може да се намери за около 1000 лева.Имах такава преди време и реставрацията на скъпите бижута ставаше (горе-долу) добре, ама имах проблем с цвета на третираната част от самото наплавяване.В какви ли не зачове топех, не ставаше.И най-лесното, и най-ефективното го писах по-на горе.........лее се на ново  |
|
|
 |
goldrun Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 11:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за коментара georg77. Аз също съм малко скептичен относно възможностите на това изделие и затова се опитвам да го "прекопирам" и да проверя дали е истина това, което хората са рекламирали на клипа. За добавъчния материал също не съм 100% сигурен, но така представят постановката от компанията която ги произвежда. Ако се окаже обаче толкова функционално, това устройство пренася занаята в 21-ви век. Няма да се откажа от идеята и ще се опитам да постигна нещо със скромния ресурс, който имам на разположение (умствен багаж, финикийски знаци и интернет). Изключително съм благодарен за всички коментари, постанти в темата. Бяха много полезни и ме насочиха за какво да се оглеждам. http://www.youtube.com/watch?v=w-hJGK1fxmw
нещо от този сорт ще да е Поздрави на всички! |
|
|
 |
goldrun Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2012 12:49 Заглавие: |
|
|
| Здравейте отново! Изнамерих в нета схема с готова начертана платка с обозначени места на необходимите елементи. Не знам само дали е на устройството, което ми трябва или е отново за точкова заварка. Ако има някой навит да разгледа, да даде мнение и евентуално оферта, моля да се свърже с мен на [email protected] Поздрави! |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2012 9:31 Заглавие: |
|
|
Какво толкова има да покажеш тук схемата и другите елементи. Няма да ти откраднем заваръчния апарат Нали си дошъл тук да търсиш помощ а сега се извърташ---да се свържем с теб. |
|
|
 |
|