| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
prsandrei Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 2:46 Заглавие: Светодиоди-разпознаване по снимка |
|
|
Здравейте, интересува ме може ли да ми каже някой какви са тези светодиоди (прикачил съм снимка )?
За тях знам, че са с бяло-синкава светлина.
Искам да ги сменя с червени, но нямам представа какви да си купя.
Благодаря предварително!
http://prikachi.com/images/708/4987708k.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 9:01 Заглавие: |
|
|
Ами какви да са-бели светодиоди с малко по-голям допустим ток от "обикновените". По принцип могат да се заменят,ама трябва да се има пред вид,че червените се палят при напревение около 1,7-1,9V,а белите-при 3,0-3,6V. Тоест ще се наложи да се сменят поне резисторите,ако диодите се захранват директно,какт си мисля. Вероятно платката е от фенерче с оловен акумулатор 4V. Та дай повече информация,за да мове да се даде конкретен съвет. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
prsandrei Нов потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 15:10 Заглавие: |
|
|
Ами да,както предполагах. Може да замениш светодиодите с червени,но ще трябва да замениш и резисторите-примерно със 150 ома или нещо от тоя род. Зависи какви светодиоди ще ползваш. Това,което масово се продава тук идва от Китай. Дават им 20mA работен ток,ама ако го направиш 20,ще последват изненади. 15mA според мен ще е добре при напрежение 4-4,2V. Най-добре ще е да се ползва инвертор,но се усложняват нещата и мисля,че не си заслужава за това нещо. Потърси прозрачни светодиоди,те са с по-голям интнзитет на светлината. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 16:56 Заглавие: |
|
|
| Китайски четвърт ватови светодиоди. Някъде ги дават половин ват но по скоро не е вярно. С евтини батерии работят добре, а с качествени батерии обикновенно изгарят понеже хубавите батерии дават по голям ток. |
|
|
 |
prsandrei Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2012 23:52 Заглавие: |
|
|
| Аз нямам представа какво ми трябва. Може ли да ми кажете какво да купя точно. И нещо др ми хрумна, има ли как да го направя да примигва през определен интервал? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2012 9:04 Заглавие: |
|
|
А бе може,ама става сложно. Иначе ти казах-търси ярки светодиоди,сигурно навсякъде ще ти предложат такива. В крайна сметка си купи един и го виж как ще светне. Ако ти хареса-купувай останалите. Гледам чер си от Перник. Иди в София,в КОМЕТ. Имат всякакви,като им кажеш какво искаш ще ти дадат. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
prsandrei Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2012 15:13 Заглавие: |
|
|
Благодаря  |
|