| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mincho1959 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 14, 2012 19:24 Заглавие: LCD SONY KDL-46EX500 |
|
|
Здравейте! ТВ-то е шаси AZ1-K, словашко производство. Донесоха го със симптоми: няма звук и не хваща всички програми на кабелната. Оказа се, че приема само UHF обхвата и звуков стандарт I ( 6.0 MHz ). В менюто за ръчна и автоматична настройка стандарта и обхватите не могат да се сменят. Имам Service manual, опитах се да вляза в сервизното меню, но не излиза това, което е по manual-а:
а ми излиза някакво зелено меню, от което нищо не мога да разбера. Някой да се е борил с такова чудо? _________________ kami-el |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2012 7:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Оказа се, че приема само UHF обхвата и звуков стандарт I ( 6.0 MHz ). |
Това напомня за някакъв остров.Няма ли Ресет и други държави? |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2012 17:48 Заглавие: RE: |
|
|
| Има SOUND ADJUST .... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2012 18:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | излиза някакво зелено меню, от което нищо не мога да разбера |
| mincho1959 написа: | | Здравейте! ТВ-то, LCD SONY KDL-46EX500, е шаси AZ1-K | Тука твърдят друго !
Снимай, каквото е ... . Йероглифи ли има на "зеленото" ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2012 18:53 Заглавие: re... |
|
|
По думите на клиента апарата е закупен от Metro. Интересно е, че и в потребителското меню има промени - доста поорязано е: например липсва избора на държава при първоначалната настройка. Създава се впечатление като че ли е сменен целия софт и ТВ-то е направено само за Великобритания, а клиента твърди, че не е носен на ремонт!
Ще снимам зеленото меню и утре ще кача снимките. _________________ kami-el |
|
|
 |
motiff Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 11:16 Заглавие: re.... |
|
|
Значи започвам подред: оказа се, че шасито наистина е AZ1L ( благодаря на emoome! ), руснаците ме подведаха. Намерих Service manual на шаси AZ1L.В сервизното меню, в позицията DEST намерих опцията AEP ( мисля, че това е за Europa ). Тя си беше правилно поставена. И тук е интересното: след излизането от service, без да съм сменял нещо, се появиха VHL обхватите и D/K стандарта, обаче сега имам друг проблем-не могат да се запаметяват настроените програми ( след изключване от мрежата изчезват ). Когато ги настроя ръчно, мога да ги сменям само от цифровите бутони, но не и от P+ или P- Освен това на автоматична настройка хваща само канал S-2, тоест първия в мрежата на кабелната ТВ, веднага след това показва 100% и излиза съобщение, че не е включена антената. Смених фърмуера, за което ме насочи motiff, но нищо не се промени-( фърмуера се качи и запамети без проблеми! )
Ще се опитам да кача сервизните менюта.
Сега забелязах, че запаметява цифровите канали, а аналоговите - не! Затова мисля, че нещо трябва да се пипне в сервизното меню.
PS:Стана чрез връщане на фабричните настройки:
[url]
[/url] _________________ kami-el |
|
|
 |
|