Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Честотни регулатори...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
инж.Васил Сапунджиев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 18, 2005 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Charli, не ми се обиждай. Преподавател съм на големите ученици в техникум и съм свикнал да чувам:”Няма смисъл да учим програмиране, защото за всичко си има готови програми!”, или пък “Няма смисъл да учим схеми на дискретни елементи, защото за всичко си има вече чипове!” За съжаление подобни нотки ми прозвучаха в някои предишни изказвания, а именно, че по-добре е да се купи готово устройство, вместо да се опитаме да си го направим сами. В такива случаи обикновено се аргументирам със следното:”Има много изоставени деца, които могат да се осиновят, но всеки предпочита да си има свое!”. И това е заложено от природата у човека! Все пак на младия човек е простено да си променя мнението, защото той може да се развива. Лошо е когато застане на твърди позиции.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Pogo
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Май 20, 2005 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички - супер сте,
Изправянето го уредихме - наистина има много чипове(когато знае какво да търси човек:)...
А някакъв чип за управление на трите фази дали има?
Схемите които разглеждам са с микроконтролери, което означава и програмка някаква...
Накой има ли идея, дали би се получило с чип за управление на стъпков джигател? Такива има много, макар че обикновено имат някакви обратни връзки за позицията на ротора...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети