| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
D.Kolev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2012 9:51 Заглавие: кафемашина turmix 520 мига бутона постоянно |
|
|
Здравейте. При включване на машината, бутона би трябвало да светне и да изгасне. При натискането му (да прави кафе) трябва да почне да мига докато стигне температура и да направи кафето.
В случая още с включването бутона мига без спиране като пускането на кафе е неактивно. Понякога обаче тръгва съвсем нормално машината.
бойлера е ок
помпата е ок
предпазителите са ок
датчика за температура дава ~130k при около 30градуса
пробвах я и в режим почистване но без прахче, ефект няма |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
batsunny Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 16:27 Заглавие: |
|
|
| Подобен проблем имах с turmix TX100 На платката има два неелектролитни 220nf В твоя случай не знам дали е същото. Мери, или направо ги смени. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 16:57 Заглавие: |
|
|
Има 2 платки. Едната е на бутоните с атмелче за управлението, другата е силовата. Силовата мисля че всичко и е ок /бойлер, помпа, клапан се управляват/.
Ще гледам по тая на панела с бутоните, но мисля че всичко по нея беше СМД с изключение на няколко електролитни кондензатора.Благодаря. |
|
|
 |
batsunny Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 17:08 Заглавие: |
|
|
При включване на машината, бутона би трябвало да светне и да изгасне.
Струва ми се, че правиш грешка! Щом включиш машината, почва да мита бутона и след, като загрее, бутона свети постоянно, което значи, че е готова да прави кафе. Натискаш, и воаля! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2012 20:10 Заглавие: |
|
|
Не, когато се включи машината бутона светва и изгасва като в същото време качва вода да се обезвъздуши. След това се избира кафе (късо,дълго,две...) и натиска бутона. Тогава мига докато загрее и прави кафето.
Вместо това- включвам, качва вода, избирането на кафе си работи, но при натискане на бутона нищо не се случва въпреки че си има и звуковата сигнализация.
Комбинацията за декалциране си работи съвсем нормално. При изваждане на контейнера с водата също се включва индикацията.
На платката с бутоните има 2 ис. На едната пише нещо от сорта
ABOV 0952
другата
ATML H946
028 1
9H24180
Другата платка е залята с някакъв силикон. Има 2 релета. Едно за бойлера и 1 за клапана. Помпата(defond 400u) се управлява с тиристор. Релетата са на 24v dc. |
|
|
 |
|