|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
batsunny Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2012 11:58 Заглавие: Некоректен клиент. |
|
|
| За първи път ми се случва. Случаят е следния: След диагностика на 19" LCD TV-монитор, установих повредата и съобщих на клиента цената на ремонта. Видя му се скъпо и се отказа. Дадох му едномесечен срок да заплати диагностиката и да си вземе тв-то............ и така трети месец. Последният месец му се обаждам през 3 дена и всеки път ми казва, че идва, и всичко спира дотам. Клиента e някаква мутра, защото ходи с бодигард. Ако не бяха тези признаци, знам как да постъпя, но честно да ви кажа съм притеснен да се заяждам. Отмина ми времето, когато не ми пукаше. Има ли някакъв законен начин да защитя интересите си? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2012 13:10 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се че малко така, ама все пак не трябва ли предварително да му кажеш има ли смисъл от ремонта или няма ? Кажи му, че ще го разглобиш за части, щом не му трябва. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2012 13:21 Заглавие: |
|
|
Обясни му че му се начислява магазинаж 1 лв. на ден. И че максималния срок за съхранение на боклуци е 2 месеца, след това не носиш отговорност. При мен и при повечето колеги е записано в ценоразписа. Защо си му дал месец срок? Беден ли е или няма пари?
По мои наблюдения бедните хорица са много по-точни за плащането. Има ли някъкъд документ, който да доказва някакви отношения или че ти е оставил нещо? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
batsunny Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 21, 2012 14:41 Заглавие: |
|
|
| Имам само приемо-предавателна разписка. Всичко му беше обяснено и той се съгласи, но всичко вече е излишно, защото преди малко му се обадих и казах повече да не го търси. И познайте, какво! Заплаши ме със саморазправа, след което се съгласих да му го върна без да заплати диагностика. Колегите от София да внимават. Типична мутра без ценз. Казва се Ивайло и тел. му е: 0886-278-644 Тв-то е: LCD SAMSUNG-910P |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2012 0:19 Заглавие: |
|
|
| Добре си че взимаш пари за диагностика. Нас ни затрупват с боклуци понеже не взимаме пари за диагностика. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2012 7:31 Заглавие: |
|
|
Ами така е. Това беше една от причините преди години да се откажа от тоя занаят. Губиш време,понякога много! за диагностика,клиентът вика "Няма да го правим!" и си го прибира,като му поискаш нещичко за труда те пита защо да ти плаща след като нещото не работи....... И когато общо-взето нормалните хора си накупиха свестни неща и работата понамаля,като клиенти останаха основно цигани и разни подобни като описания тип реших,че не си струва. Имах много интересен случай с един циганин. Донесе видео,минало сигурно през няколко "колеги". Нямаше индикации за нещо сериозно,и се хванах. След няколко дни занимавки и надежда да тръгне разбрах че е безсмислено. Оставих го и манго иде един ден да го взима. Свари ме пред блока,тъкмо тръгвахме за Варна. Казвам му,че ще трябва да ми плати за това,че съм се блъскал доста,а той ми вика че като не си го оправил защо да плащам. Бях напушен и го насметох. Викам му "Аз ако ти кажа,че ей тука има вода и те накарам да копаеш 2-3 дни и вода не излезе трябва ли та ти платя бе мангал?" Теглих му една майна и излетях с колата. Оня дойде след два дни с парите и вика "Бате,прав си! Ето парите,кажи да го нося ли другаде?" Обясних му,че просто не си струва и си замина. Та друг такъв случай май не помня Сега пък ми прави впечатление,че като спра на пешеходна пътека,всеки манго маха с ръка да благодари докато другите направо не ти обръщаат внимание..... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2012 11:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Сега пък ми прави впечатление,че като спра на пешеходна пътека,всеки манго маха с ръка да благодари докато другите направо не ти обръщаат внимание..... |
Не мисля , че някой е длъжен да ти благодари затова. _________________ Иес ъфкорс |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2012 13:28 Заглавие: |
|
|
Вижте,защо към тези неща се пристъпва с негативизъм.Аз много обичам когато на пешеходната пътека стъпи хубава жена, да спра и с жест с ръка и усмивка да я поканя да мине .Тогава и тя се усмихва навирва цици и глава и и става хубаво ,че е харесана и е проявено към нея кавалерство.
Към клиентите си имам един подход ,който считам за себе си че е правилен.Когато не мога да отремонтирам нещо поради високата цена на резервната част и клиента си го прибира ,обикновенно когато попита дали дължи нещо му казвам да остави толкова колкото счита, така че да не се чувствува неудобно.Понякога оставя повече от това ,което съм смятал да му поискам за ремонт.Защото му е провокирано самочувствието.От тъпака и да му казваш че дължи пари той пак няма да ти даде и само ще си скъсаш нервите.Разбира се човек трябва да черпи от опита си и преди да си изгуби времето за ремонт и усети че клиента няма да иска да се ремонтира, да го предупреди че трябва да се дадът пари за диагностика.Понякога взимам и капаро за диагностика според случая. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 22, 2012 15:07 Заглавие: |
|
|
zaioristu ,някъде да съм споменал,че някой с нещо ми е длъжен? Само че когато аз съм на пешеходната пътека и колите спрат за да ме пуснат,винаги съм благодарил за това! Да се усмихнеш на някого и да му махнеш с ръка не е кой знае какво усилие....нали? Пепи по ги разбира тия работи от теб  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|