|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k0st4din Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 21:27 Заглавие: |
|
|
Такаааааа, за да няма объркване - давам линк и прикачам снимки за да може да стане максимално ясно и ако можете да помогнете. За да не обяснявам всичко от горните постове, само повтарям ВСИЧКО Е ПРОВЕРЕНО И РАБОТИ, САМО С ИГЛИЧКИТЕ, МЪЖКИЯТ RS232 - ОТ КАБЕЛЧЕТАТА ДО ИЗХОДА ИМА ВРЪЗКА И НЯМА ПРЕКЪСВАНЕ НИКЪДЕ.
Предварително благодаря.
http://dox.bg/files/dw?a=ab7ebdbf2c
Към Emil74: Да, сетих се какво имаш в предвид, но няма проблем. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 23:53 Заглавие: |
|
|
| Ама ти тези телчета тях ли точно запояваш или слагаш друг кабел. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 23:56 Заглавие: |
|
|
За начало: премахни междинния кабел и свържи мъжката букса директно към преходника USB-RS232.
Ако това не помогне, свали кабела, който ползваш и запой игличките директно на буксата. Има вероятност проблемът да идва от кабелите. Единствената разлика между двете е кабелът от устройството до мъжката букса - в единия случай се ползва този с игличките, а в другия - не. Така, че първия виновник, за който се сещам е кабелчето, заместващо игличките, а вторият - удължението. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 0:10 Заглавие: Малеееее... |
|
|
| Предлагам тая тема да се издигне в култ! Е, нема такова чудо, фотоапарат да замества мултицет! Пет човека и няколко мегабайта картинки бистрят проблем, дето се решава за три минути веригопроверител. Уникално!!! Славчо, ти не беше ли модератор? |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 0:18 Заглавие: |
|
|
Аз имам няколко въпроса.
1. Толкова ли е секретно това устройство, че не казваш какво е и го криеш даже? (или правиш нещо нелегално )
2. Не е никак сложно да разбереш как може да тестваш серийна връзка ( hyper terminal и 2pin +3pin на късо. )
3. И накрая не може ли да викнеш някои и да го оправи това вместо вече 2 страници писаници и снимки ...  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 0:21 Заглавие: |
|
|
| На мен ми е интересно какъв е точно проблема затова не съм я заключил. Човека казва, че е премерил надеждно, та може би проблема е в паразитните капацитети. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 0:27 Заглавие: За паразитните капацитети |
|
|
| На 9600 паразитни капацитети? Колко трябва да са, та да окажат влияние? И откъде ще се вземат толкова големи? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
|
|
 |
k0st4din Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 6:31 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
към mishomvp - Не е секретна работата и не е нещо нелегално. Става въпрос за машинка, която отваря входни врати с чип. Няма как да викна някого, защото закупувайки устройството от магазина ми обясниха кое, къде и как да закача и след това какви кабелии да си купя и как да направя връзката, че да мога да сваля информацията от устройството и да качвам информация на него, ако има изгубени чипове да могат да се премахват, ако има нови да се активират и т.н. Но явно е много важно да се знае за какво става въпрос в тази наша държава, не съм сметнал за необходимо да обяснявам за какво става на въпрос, зашото ВСИЧКО РАБОТИ ИДЕАЛНО, с това което съм направил и при налаганата промяна за да ми е по-лесно се появи не логичен проблем. Е сега повече ли би могъл да ми помогнеш??
Към gigant - то и костенурка с каска на главата няма, но си се крие в шлема. Казваш писаници - да не си седнал ти да пишеш или да ми ги носиш на гръб гигабайтите снимки. Сайтът е невероятен има доста описани неща и всеки е отзивчив и се опитва да помогне. Аз съм нов нямам право да ъплоудвам на самият сайт и съм качил 2kb линк и то външен с тези снимки, което от своя страна не товари системата по никакъв начин.
Към emil74 - няма как да го махна защото USB към RS - е мъжко, затова имам белият RS - F към RS-F.
Към slav4o.com - тези телчета както им казваме са от (как да го кажа - има табла по офисите или блоковете на които се закачат някакви писма или обяви или каквото и да било - като кърфица, но с предпазител) та на тях махнах предпазителя и голата игличка я запоих на кабелите, а другите краища свързах в изходите на устройството с винтчетата които са си там. И всичко си тръгна както трябва - на снимка 24072012113 се виждат много добре. На снимка 24072012115 - виждаш, че просто съм ги пъхнал в женското RS - точно като само временно, но работеха . Не мисля, че трябва да е от кабелите, защото цялата инсталация е направена с тях и до момента всичко работи безупречно.
Дано се роди някаква идея.
Лек ден на всички желая. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|