|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
atanweb Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 25, 2012 17:55 Заглавие: Samsung HT-Z210 просвирва 1-2 сек. и после намалява звука. |
|
|
Здравейте, нов съм в форума и моля за толерантност.
Учих радио и телевизионна техника но само през младежките години отварях техника за ремонт - беше ми хоби.
Към въпроса. Домашното кино при изключено състояние забелязах, че грее значително по корпуса. Включих го и се активира защита и се изключва само. Пренебрегнах защитата и го пуснах. Всички функций освен звука (6- канален) работят.
Но точно в звука е проблема пуска се за 1-2 секунди и веднага става тихо. Увеличавам на макс и се чува едва доловимо както от телефон.
Изтеглил съм всички схеми и мануали на у-вото но отдавна нямам подходяща техника за осцилограми и т.н.
това е блока на усилвателя от който идваше топлината.
http://s17.postimage.org/64jc5sk5b/image.png
видимо всичко е като ново, няма надули се кондензатори или нещо нагоряло. Може би покривния лак отдолу е леко потъмнял подчти по цялата платка.
Все още владея добре поялника и мога да подменя нещо прецизно.
Въпросът е към какво да се насоча.
Интегралките на усилвателя или друг елемент?
Ще съм благодарен на всякаква помощ-мнения.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|