|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
snoopera Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 01, 2012 8:26 Заглавие: Колони Luxeon WF2.1 - платката за управление не работи |
|
|
Здравейте , намерих няколко теми свързани с тези колони от преди 2-3 години, но не можах да си отговоря на въпроса и реших да пусна нова тема...
PC колони Luxeon WF2.1 20w subwoofer + 2x 10w сателити , усилвателя е в кутията на суб-а, траф-а е 2х14в 1.5А , влиза само в захранващата платка ( не като на по-новите ревизии където траф-а е 2х12в 0.8а + 9в и там влиза и на захранващата платка и към управляващата платка )
Така , проблема е следния , колоните след токов удар ( гадните ЕОН ) започнаха да бучат постоянно и много силно , бях ги отписал и стояха 1 година без да ги включвам , преди няколко дни ми дойде на акъла да ги пробвам дали могат да се оправят, отворих ги , имаше 2 надуни кондензатора 3300uF/25v на захранващата платка и един 2200uF/25v на управляващата , наглед всичко други си беше наред... смених ги със същите по номинал кондензатори , сглобявам, пускам ги и пращенето го нямаше , но и нищо не светна по управлението отпред ( залените лед-ове и контрола за усилване ) проверих си връзките и всичко е наред , колоните си работят иначе , при пуснат аудио сорс се чува съвсем тихо в сателитите звук-а , което е логично защото при пускане тези колони се пускат на минимум усилване и понеже не ми работи управлението не мога да усиля... управлението работеше преди смяната на кондензаторите... ревизията на платките е от първите като от траф-а влизат само едни 2х14в 1.5А , някой ако може да даде идея или да ги захвърлям пак тея колони.
Мерси предварително...
п.с: мислех си да сменя 2313L на управляващата платка , но ако той беше изгърмял си мисля , че все пак нещо щеше да свети по лед-овете на управлението , а то е сякаш не достига ток до управлението , кабелите между платката и бутоните отпред са замерени и са точни...
п.с2: stc89c51rc управляващия чип за инфраред-а и копчетата също ми е заподозрян...
п.с3: търся свежа идея ако на някой му се е случвало или просто мисли "оut of the box" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|