Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Микро заваръчен апарат
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
goldrun
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2012 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бе човек. То от некомпетентност Embarassed Незнам как да покажа нещата тук Embarassed Файла е pdf формат. Ако някой някой може да удари едно рамо Rolling Eyes Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2012 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

С десен бутон на мишката върху файла и го архивираш да стане .rar.
После като пишеш съобщение във форума под полето за писне ти излиза един малък прозорец дето пише Attach - натискаш "Разглеждане", намираш тоя архивирания файл и кликваш на него.
Така ще прикрепиш файла в атача. Ограничението е до големина 10 мегабайта на файла.
По-лесно не знам как да ти го обясня.
Върнете се в началото
goldrun
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2012 9:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за описанието Smile Достатъчно образно беше. Обаче - "You are not alowed to upload files. 50 posts minimum required." Sad Новобранска му работа Sad
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2012 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ох, направо забравих за това. Друг вариант - качваш го тук и даваш линк. Може и другаде по избор.
http://tranzit.dir.bg/
Върнете се в началото
goldrun
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2012 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=uf0hjmkB8KkXNvqi1293820 Надявам се на коментари и предложения Smile
Върнете се в началото
emilm
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 01, 2012 16:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Имаш ли някакво описание на това нещо, и за какво служат всички тези потенциометри,и дали софтуера за микроконтролера е работещ?Да не излезе така че да трепеш време и пари за нещо което не знаеш дали ще проработи,а пък и не знаеш как да го ползваш
Върнете се в началото
goldrun
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2012 8:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е capacitor discharge welder. Мога ли да го ползвам като pulse arc welder според Вас, като му пусна газ аргон и заменя единия електрод с волфрамов? Имам софтуер, в който не съм 100% сигурен. Потенциометрите служат за задаване на време на заварката, за мощност(големина) на тока и мисля че са само два. С това се занимавам вече два месеца (може и повече) похарчил съм скромните 200лв по акъла на един "специалист", който в последствие ми поиска 2000лв за уж работещо устройство. Бай китаец вече го е копнал оригинала http://www.alibaba.com/product-gs/574395207/new_jewelry_sparkle_laser_welding_machine.html
Паричките така или иначе ще ги похарча, но съм на мнение- по-добре тук с някакво устройство, отколкото на разбойниците китайци с голяма доза несигурност изобщо дали ще пристигне Smile
Върнете се в началото
gogo75
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2012 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересна задачка...Схемата и сорс-а са за точкозаваръчен апарат,който според автора работи добре с неръждавейка до .12мм.Дали може да се преработи на "електрожен"...най вероятно-ДА,ако говорим за това.
Имай предвид,че в това устройство има доста "подводни камъни" преди да заработи нормално.
Кондензатора,паразитната индуктивност на кабелите и връзките,време на превключване на транзисторите-това е само част от "хардуерните", а има и софтуерни проблеми.
Аз също съм оптимист,но все пак трябва да знаеш какви са възможните трудности.
Накратко-за експеримента може да не ти стигнат и 700 лв.
Успех!
Върнете се в началото
goldrun
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 02, 2012 10:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Tочно за това става въпрос! Smile Обаче все повече се убеждавам, че това е resistance welding device което е коренно различно от micro tig, от което се нуждая. А за паричките, както писах в по-горния пост вече съм ги прежалил Smile От това, което съм прочел досега ми става ясно че hi current е моя враг, с който трябва да се справя. За мое голямо съжаление съм много "бос" в тази материя и ми остават само две възможности - 1 Да ровя в нета за някакви готови решения 2 Да намеря някой млад ентусиаст като мен който обаче да "чува" нещата и с общи усилия да се справим Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети