| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 03, 2012 16:48 Заглавие: Автоматично отваряне и затваряне на прозорците |
|
|
Здравейте.
Притежател съм на Peugeot 206 и искам да си направя прозорците да се отварят и затварярт автоматично.
Прозорците са електрически и стандартно бяха оборудвани с обикновенни бутони, които трябва да се задържат докато просозеца се отвори или затвоти до край.
Взех за проба от друго пежо бутони на които прозореца на водача се отваря автоматично(само се оваря)
Сложих го на моето и проработи.Пречертах му и схемата(в Attach)
Предполагам, че има още някакъв модул в колата, който помага за управлението на прозорците но не съм сигурен.
Та търся накаква схема да реализар желанията си _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 03, 2012 18:48 Заглавие: |
|
|
Направи още 3 и си готов.
Няма друг модул. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 03, 2012 21:02 Заглавие: |
|
|
то да направя , ама този интеграл???????????????????
А и аз искам и да се затваря. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Съб Авг 04, 2012 7:15 Заглавие: |
|
|
Предполага се, че ще се прави нещо нестандартно. Мисля, че е добре да се уточнят изискванията. Какво се разбира под автоматично отваряне и затваряне - натискаш за момент бутон отваряне и прозореца се отваря напълно, натискаш за момент бутон затваряне и прозореца се затваря напълно - това ли е? Ако е така какво се прави ако искаш прозореца да е отворен наполовина - ще има бутон стоп ли или примерно повторното наатискане на съответния бутон спира отварянето или заатварянето. Предполагам че няма датчици за горно и долно положение но все пак - има ли?
Иначе съвсем принципно - две релета със самозадържане, които подават напрежение към мотора в едната или другата посока. Следене на тока и прекъсване напрежението върху намотките им при претоварване - това е за спиране в крайно положение. Евентуален бутон стоп, който също прекасва напрежението върху намотките им - това е за спиране в междинно положение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2012 14:02 Заглавие: |
|
|
По принцип би било готино ако при продължително задържане на бутоните, прозорците спират когато бутоните се пуснат, а при кратко натискане да се движат до крайно положение.
Крайни изключватели най вероятно няма, значи прекъсването ще е по ток.
Надявах се да се намери някакво готово схемно решение. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2012 14:38 Заглавие: |
|
|
За тази работа обикновенно се грижи комфорт модула. Някъде той управлява освен стъклата и плафоните, центраното и т.н.т.
Някъде управлява само стъклата като този за пасат 357 959 875
Мисля че лесно да се намери в някоя автоморга. Само гледай отпред пред цифрите да няма буква А . Това означава че е за две врати.
А самата схема на пасата мисля че няма да ти е проблем да я намериш.
Ето какво има вътре. Тази снимка я изнамерих някъде от нета.
http://media.snimka.bg/2248/010750487-big.jpg
Не че няма да може да се направи нещо подобно, ама дали си заслужава нервите. |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 05, 2012 21:32 Заглавие: |
|
|
Схема в атача не е докрай точна...
| rolling_heads написа: | | Притежател съм на Peugeot 206 и искам да си направя прозорците да се отварят и затварярт автоматично. |
С ключ или дистанционно ? Има значение.
| rolling_heads написа: | | Предполагам, че има още някакъв модул в колата, който помага за управлението на прозорците но не съм сигурен. |
В твоята кола няма такъв модул.
Може да направиш нещо с T и D тригери във всеки бутон, но няма да може да се свалят и вдигат 4-те стъкла едновременно...
Обаче все още се продават тук таме готови модули за 2 и 4 стъкла. На пежото заспиват. С малко въображение ще получиш желания ефект за сваляне и качване.
Вариантът на hidrazin с модулът от пасат е най- удачният за теб и според мен. Ще се наложи и лека преработка на инсталацията...
Но ако изобщо намериш такъв модул, още преди да се монтира трябва да се смени едно от релетата...  _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 06, 2012 12:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Обаче все още се продават тук таме готови модули за 2 и 4 стъкла. |
Мисля, че имам един останал, чисто нов. Само не съм сигурен за 2 или за 4 стъкла е. Ако те интересува , на ЛС. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 22:46 Заглавие: |
|
|
този модул за пасат може ли автоматично да сваля или дига стъклата от бутоните _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 10:55 Заглавие: |
|
|
Не, не може, ако автоматично, означава вдигане и сваляне на стъкло с еднократно натискане на бутон.
Но може да вдига и сваля всички стъкла едновременно при задържане на ключа съответно в позиция на заключване/отключване на централното.
Подобен модул има и в голф 3 (с 4 ел.стъкла). _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
|