| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2012 17:36 Заглавие: комплиментарен емитерен повторител |
|
|
Търся схема без двуполюсно захранване изградена от транзистори(без значение вида). Схемата трябва да има една специфична особеност - когато е изведена 1 или 0, съпротивлението м/у товара и захранване(и нула) трябва да бъде минимално(няколко ома по възможност). Ще съм благодарен ако някой предложи нещо. Благодаря!
Последната промяна е направена от p_stoyanoff на Сря Авг 08, 2012 6:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2012 19:07 Заглавие: Re: Схема повторител с транзистори |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | когато е изведена 1 или 0, |
Вземаш един повреден транзистор с пробив колектор-емитер и си готов. И 1 и 0 да му подаваш, съпротивлението все ще е малко.
А сега сериозно - дай повече информация, че не е много ясно какво искаш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 07, 2012 21:08 Заглавие: |
|
|
Трябва ми т. нар комплиментарен емитерен повторител(прикачения файл), но да работи без двуполюсно захранване.
Поздрави! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 6:41 Заглавие: |
|
|
| Ами схемите са добри, но изискват входния сигнал да е двуполярен, а аз не разполагам с -Vcc и няма как да го генерирам. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 8:48 Заглавие: |
|
|
| Какво не ти харесва схемата на фиг.14 ? Разгледай и изходните буфери на CMOS интегрални схеми , операционни усилватели работещи с еднополярно захранване и прочие . И отговори на Филипов , все пак ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 10:26 Заглавие: |
|
|
Трябва да управлявам един големичък транзистор. Има няма 15А ще минават през него и искам да сложа нещо като повторител след логиката, която ползвам. Само да обясня, че разполагам само с едно захранване - от 0 до 10В. Схемата на фигура 14 се нуждае от отрицателна полувълна, за да работи(виж входния сигнал) - ако не бъде подадено напрежение по-ниско от 0В на PNP, реално изходния пад ще е Vcc, но вътрешното съпротивление на транзистора ще остане голямо понеже няма да може да се отпуши и няма да мога да управлявам големия транзистор. ПРОБВАЛ СЪМ!
Та ако може да ми дадете идея как да се справя с тоя проблем.
Поздрави! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 10:45 Заглавие: |
|
|
Писна ми от дървени философи. Щял да управлява нещо. Ама какво е то, какво има след него - врачките да му мислят. Пък какъв е източникът на управляващия сигнал - хептен няма значение.
Но тук си е фрашкано с чукчи, които само трябва да пишат. Защото някой друг го мързи. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 13:02 Заглавие: |
|
|
E така е сега, не може цялата разработка да издаде
но ако е е IGBT транзистора му трябва драйвер за мосфет |