| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 2:40 Заглавие: |
|
|
Показаният траф е само за сравнение на цените. В сайта има и други трафове.
ПП - Абе вие за едно кирливо STK, дето е 2х30 вата, колко ватов траф мислите да му слагате ? 2 киловата ли ? С такъв траф в момента захранвам 2х40 вата усилвател и нямам проблеми, нито грее трафа, нито нищо. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 7:35 Заглавие: |
|
|
Аз като гледам не е толкова кирливо. Напълно приличен усилвател на мощност си е подпрян с генератори на ток,бутстрап съставен дарлигтон на изхода, дадена е и структурната схема,погледни има по надолу и графики за по нагледно!
http://www.ddrservice.net/download/Integrated-circuits/S/stk/stk465.pdf.html
Ако питаш за Кус. може да се промени със съпротивлението във обратната връзка 33к от изход към 2кр. в дадения случай.
Всички изброени източници дават до 2V и по малко в зависимост от производителя-има стандарт ама е от "Поднебесната Империя"
ПП. Пич що си изтри поста,нали това за теб го пиша.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 13:09 Заглавие: |
|
|
Радев, не приемай думичката "кирливо" буквално. Имах предвид, че за усилвател 2х30 вата не му трябва чак толкова мощен траф. Иначе има и много добре свирещи STK-та. |
|
|
 |
themadman Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 17:54 Заглавие: |
|
|
днес успешно свързах на късо изхода и STK-то изпуши
купих ново (3-тото което купувам) и пак си го имаше шума абсолютно същия и си правя извода че проблема е в платката ми
някой може ли да изкаже мнение кои пътечки трябва да са по-широки и кои по-тясни |
|
|
 |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 18:06 Заглавие: |
|
|
| Платката ти ли си я правил или си ползвал готовата в даташийта или тази. Питам те, защото тази от линка е с допълнителни кондензатори и има последователно резистори на изходите и евентуално да насоча останалите които следят темата, за да ти помогнат, а и на мен евентуално. |
|
|
 |
themadman Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 18:25 Заглавие: |
|
|
аз съм я правил по схемата от даташийта (обаче по схемата , не по изпълнението което е дадено там за платката което едвам се вижда)
а тази схема от линка единствената разлика е че има 8pF между 2 и 4 , 15 и 13 крак
това не съм го пробвал , ще пробвам утре да сложа кондензатори там |
|
|
 |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 19:05 Заглавие: |
|
|
Да това е ако сравняваш само принципните схеми, НО ако погледнеш платката и принципната схема, както и списъкът с компонентите, към нея от моя линк, ще забележиш че има разлики. Първата за която се сетих е че отбелязаните кондензатори на снимката са удвоени на платката!
Другата съществена разлика която видях е, че на схемата не са отбелязани мощните 10 омови резистори последователно на изходите.
Повечето от тези разлики го установих, още преди 3-4 месеца когато я правих, НО НЕ ГАРАНТИРАМ ЧЕ Е РАБОТЕЩА.
Ако искаш я пробвай, тъкмо и аз ще знам дали работи.
А за предложението ти за литература, малко четене никога не е излишно, но ако може малко допълнителна информация и за самото разглабяне, а после и зглабяне. Имам тука един траф от принтер, може да си поиграя с него, ей така за спорта, а може и да го вкарам после някъде знае ли човек  |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 20:34 Заглавие: |
|
|
| radev написа: |
Колкото до Платката голяма е вероятноста лошо разположение на елементите и опроводяване.Постави 220мФ непосредствено на платката на захранващите шини,може и да помогне. |
На това обърна ли внимание или само си пишем. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 20:46 Заглавие: |
|
|
| tedo_kinta написа: | | на схемата не са отбелязани мощните 10 омови резистори последователно на изходите. |
По ред причини ,не е вьзможно, да има такива резистори на което и да е крайно стьпало . Всички резистори /дори графитните/ са честотно зависими и ще променят честотната лента . При тез големи токове ще се получи голям спад на високите честоти и "леко мазило" вьрху средите . А за STK465, което е един доста добре свирещ модул, направо ще е фатално . |
|
|
 |
themadman Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 21:39 Заглавие: |
|
|
| radev написа: | | radev написа: |
Колкото до Платката голяма е вероятноста лошо разположение на елементите и опроводяване.Постави 220мФ непосредствено на платката на захранващите шини,може и да помогне. |
На това обърна ли внимание или само си пишем. |
да обърнах , сложих , никакъв ефект |
|
|
 |
|