Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Размазана вертикална ивица (широка 7-9см) на LCD

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hiterium
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2012 8:59    Заглавие: Размазана вертикална ивица (широка 7-9см) на LCD Отговорете с цитат

Здравейте!
Ползвам LCD монитор в къщи и на работното си място, но имам един и същи проблем и при двата - без обяснима причина им се получава разфокусирана ивица.
На работното място ползвам вече трети монитор, който все едно е с размазан фокус, но не целия а на една (в друг случай две) вертикална ивица широка 7-9см. Не откривам някаква логична причина да предизвиква проблема, но в даден момент забелязвам (след главоболие), че проблема се е появил и на следващия монитор... Един път получи ли се такова разфокусиране - няма значение на кой комп. или слот на картата ще закача монитора - размазаната линия се запазва.
на работа ползваните монитори са: Fujitsu-Siemens ScenicView B19-5 19 inch TFT LCD Monitor Понеже ползвам 2 еднакви монитора едновременно си мислех да няма разлика във фазите на контакта - сега са на един разклонител (заедно с кутията). През по-голяма част от работното време вторият монитор го изключвам от копчето (пускам го за определени задачи) - въпреки всичко основно на изключвания монитор се появява проблема.
Добре тук ще кажете, че да речем има проблем с тока, или с компютъра ... обаче ... същият проблем се появи и в къщи.
Монитора в къщи е: MIRRAI 22"

НЛО няма или поне аз не знам Smile)))))))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2012 15:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Иди на очен лекар !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Авг 08, 2012 16:47    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

ИИИ ами ако е софтче или вирусче? Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
hiterium
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 09, 2012 7:58    Заглавие: Отговорете с цитат

То човек да не подаде пръстче ... от НЛО на очен отидох Smile - добре съм, както и 2-та сервиза потвърдили проблема.
И по същество (за хора със сходен проблем): в друг форум ми обясниха, че е съществено след като ползвам аналогова връзка да съм на auto-режим и заводски и без промяна - ивицата на 19 инчовия изчезна. Мислех (и донякъде бях прав), че се поддава на някво смущение само че не било на самия дисплей, в сигнала, който подава кабела от кутията. Сега остана да си реша проблема и с 22"
Върнете се в началото
hiterium
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 14, 2012 8:05    Заглавие: Отговорете с цитат

И на двата монитора като дадох auto или auto+заводските и се изчистиха ивиците!
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 14, 2012 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Па, Евала! За назидание/и сведение/ на пращачите и щракачите там, овам и онам ! Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети