| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hiterium Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 8:59 Заглавие: Размазана вертикална ивица (широка 7-9см) на LCD |
|
|
Здравейте!
Ползвам LCD монитор в къщи и на работното си място, но имам един и същи проблем и при двата - без обяснима причина им се получава разфокусирана ивица.
На работното място ползвам вече трети монитор, който все едно е с размазан фокус, но не целия а на една (в друг случай две) вертикална ивица широка 7-9см. Не откривам някаква логична причина да предизвиква проблема, но в даден момент забелязвам (след главоболие), че проблема се е появил и на следващия монитор... Един път получи ли се такова разфокусиране - няма значение на кой комп. или слот на картата ще закача монитора - размазаната линия се запазва.
на работа ползваните монитори са: Fujitsu-Siemens ScenicView B19-5 19 inch TFT LCD Monitor Понеже ползвам 2 еднакви монитора едновременно си мислех да няма разлика във фазите на контакта - сега са на един разклонител (заедно с кутията). През по-голяма част от работното време вторият монитор го изключвам от копчето (пускам го за определени задачи) - въпреки всичко основно на изключвания монитор се появява проблема.
Добре тук ще кажете, че да речем има проблем с тока, или с компютъра ... обаче ... същият проблем се появи и в къщи.
Монитора в къщи е: MIRRAI 22"
НЛО няма или поне аз не знам ))))))))))) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 15:59 Заглавие: |
|
|
| Иди на очен лекар ! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 16:47 Заглавие: ре: |
|
|
ИИИ ами ако е софтче или вирусче?  |
|
|
 |
hiterium Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2012 7:58 Заглавие: |
|
|
То човек да не подаде пръстче ... от НЛО на очен отидох - добре съм, както и 2-та сервиза потвърдили проблема.
И по същество (за хора със сходен проблем): в друг форум ми обясниха, че е съществено след като ползвам аналогова връзка да съм на auto-режим и заводски и без промяна - ивицата на 19 инчовия изчезна. Мислех (и донякъде бях прав), че се поддава на някво смущение само че не било на самия дисплей, в сигнала, който подава кабела от кутията. Сега остана да си реша проблема и с 22" |
|
|
 |
hiterium Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 8:05 Заглавие: |
|
|
| И на двата монитора като дадох auto или auto+заводските и се изчистиха ивиците! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 14, 2012 14:16 Заглавие: |
|
|
Па, Евала! За назидание/и сведение/ на пращачите и щракачите там, овам и онам !  |
|
|
 |
|