| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cosmel Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 1:31 Заглавие: управление на ел стъкла? |
|
|
| Здр някой има ли предложения за схема с която да се управляват моторите за ел стъкла,особеността на слозността ми идва от това,че копчето което искам да ползвамот единия извод излиза минус или плюс взависимост дали е натиснато за нагоре или за надолу.Пробвах се с релела и диоди и до никъде я докарах,търсих и с чичо гугъл и пак не намерих успех. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 6:49 Заглавие: |
|
|
предполагам искаш като мен да се управляват автоматично.
тък сме обсъждали http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=86755&topicshow=Автоматично отваряне и затваряне на прозорците
виж как са свързани бутоните и релетата в моята схема _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 14:16 Заглавие: |
|
|
| о не не това което ти ми предлагаш мисля,че се водеше "комфорт модул" и е добавка към стандартна инсталация.На мен ми трябва проста схема с която да мода да подкарам ел стъклата да работят.Имам само морорите и ключетата без оргиналното модул-управление. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 14:26 Заглавие: |
|
|
Кажи за от каква кола са ти моторите за да ти дам схема. Има оргинални от ауди или голф с по 5-6 извода и обръщат захранването. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 14:50 Заглавие: |
|
|
| моторчетата са от Пасат Б3,а ключетата са от Пасат Б4.Кофтито на това ключе е,че му се подават постоянно + и -,при натискане на ключето от един кабел излиза или + или - зависи дали натискаш за сваляне или за качване и затова немога да измисля някаква схемичка с която да ги управлявам.Искам да добавя,че кабелите на ключето са доста тънки. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 14:57 Заглавие: |
|
|
Еми то се използва когато имаш електроника при моторчето и подава само сигнал. Няма да стане с него. Потърси си от старите модели.
П.П. Има вариант с релета, но сега отивам на пазар. Като се върна ще ти я нарисувам. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 16:02 Заглавие: |
|
|
Ето ти една в атача с две релета и ключето което имаш. Сложи и предпазител на +. Релетата са от малките. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 16:41 Заглавие: |
|
|
| Виж схемата в атача дали няма да ти свърши работа. Без крайни изключватели е. Следи се консумирания от моторчето ток и изключва при превишаване на определена стойност - когато стигне до крайно положение или пък примерно стъклото захапе нещо. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 07, 2012 16:57 Заглавие: |
|
|
Колко пъти трябва да повтаряме едно и също - къде е мястото на подобни картинки?
 _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2012 3:03 Заглавие: |
|
|
схемата много ми хареса но няма да тръгне при мен,защо ли.....
ами защото на моето ключе извод 1 и 2 са на един извод и на този извод при натискане за сваляне на стъклото излиза положително напрежение,а при натискане за нагоре отрицателно напрежение.(Ех,че немога да качвам снимки)
Иначе благодаря за труда и на другите съфорумници. |
|
|
 |
|