|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 19:24 Заглавие: Сервизен режим на LG CK21F84. шаси 12.4 |
|
|
Здравейте, мога ли да вляза в сервизният режим на LG mod. CK21F84. шасито е 12.4. Процесора SDA 5521 A002. Дистанционното, което купих е FRC 2086 CONEL. четох, че от pic. menu 8500 Да ама тук червеният бутон ми е tv/tx. А с основното меню като grundig не става. четох, чрез окъсяване на не знам кой крачета на чипа в дистанционното, но не съм го пробвал /само с разрешението на RC . Моля за съвет П.П ..ОК. Става с контраст минус благодаря Ви.
Последната промяна е направена от emo-evropa на Вто Окт 16, 2012 13:32; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:03 Заглавие: |
|
|
| Съжалявам за неуредицата, която съм допуснал, но ползвам търсачката като гледам да не занимавам аудиторията с дъфкани проблеми, но тъй-като на посочената тема няма потвърждение на насоките затова се допитах до Вас и при всички положения ще докладвам. Приятна вечер. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:13 Заглавие: Re: Сервизен режим на LG CK21F84. шаси 12.4 |
|
|
Научете се, че освен на шасито трябва да се обръща внимание и на марката (пък и на модела). Важно е!
Тази вълшебна комбинация се ползва от "марката" Grundig.
| emo-evropa написа: | | ..... четох, че от pic. menu 8500 Да ама тук .... | Когато това шаси е с такава марка - пулта му е съвсем друг (нищо, че шасито е същото) и си работи по типичния за Grundig начин (протокола е друг).
В случая когато това шаси е поставено в кутия с надпис LG - шасито си е "стандартното" BEKO и работи с този наш номер.
По отношение на входа в сервиз, вече е даден в линка - един от алтернативните способи (след като не считате за необходимо да си имате под ръка основните сервизни пултове). "Контраст минус" от "стандартен" филипсов пулт с отделни аналогови настройки.
По отношение на тези вълшебства също съм писал не веднъж:
| emo-evropa написа: | | ...четох, чрез окъсяване на не знам кой крачета на чипа в дистанционното, но не съм го пробвал ... |
Когато предоставяте подобни "магии" задължително трябва да посочите тия крака чии са.
Едно и също дистанционно като функция може да бъде реализирано по разлини начини. Много често дори и броя на краката не е един и същ! (Какъвто е и случая.)
Когато схемата (чипа) в пулта е стандартен оригинален трансмитер за определен протокол ( в случая 3010 за RC5) с "кръстосване" на краката могат да се сгенерират всички възможни команди които се поддържат от трансмитера.
Когато схемата не е такава, то изобщо не е задължително да "има в нея" всички команди, а само необходимите за конкретния пулт.
Така че колкото и да му се "кръстосват краката" - файда йок.  _________________ RemoteControls |
|
|
 |
vladislavg Нов потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|