| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ComerciaL Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 19:37 Заглавие: Проблем с compaq deskpro 4000 |
|
|
Здравейте, имам проблем с един компютър... Днес докараха 2 видео карти, сложих ги и работеше идеално, но после си казах... Я да сложа 1 вентилатор за да ги охлажда... (сложих го на около 5 см под видео картите и вентилатора беше вързан към кабел от записвачка и работи), сложих вентилатора и след това и двете видео карти отказаха да работят... Та се чудех дали не съм претоварил захранването, защото е 200 W, и е доста старо, или съм направил друга беля?
П.С. Ако темата не е за тук се извинявам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 20:47 Заглавие: |
|
|
Провери напреженията дали са в нормалните си стойности и виж, да не си разместил нещо картите в слотовете и да не контактува хубаво. Почисти слотовете с четка от прах а картите изтъркай с парче суха хартия да няма нещо окис по контактните повърхности. Принципно един вентилатор е най много 200милиампера не би трябвало да е причина за претоварване на захранването, освен ако то самото не е читаво и е за ремонт. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
ComerciaL Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 21:16 Заглавие: |
|
|
До последно работеше.. Напреженята незнам как да ги видя. Разглобявах го наскоро за чистене, в опит да оправя проблема, но не се оправи и затова поръчах тези видео карти... Но този проблем се върна. Незнам на какво се дължи. Вентилатора беше от захранване. 12V. Не съм разместил нищо.. Вадих всички слотове и ги слагах наново като винаги преди да ги сложа чистех слота и картата, не се получи.
Последната промяна е направена от ComerciaL на Вто Окт 02, 2012 21:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 21:42 Заглавие: |
|
|
| ComerciaL написа: | | Напреженята незнам как да ги видя. . |
На боб или кристална топка можеш да ги "видиш". А иначе се измерват с мултимер/мултиметър/мултицет. |
|
|
 |
ComerciaL Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 02, 2012 21:50 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | ComerciaL написа: | | Напреженята незнам как да ги видя. . |
На боб или кристална топка можеш да ги "видиш". А иначе се измерват с мултимер/мултиметър/мултицет. |
Нямам вакъв апарат. |
|
|
 |
|