| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 15:26 Заглавие: Софтуерен осцилоскоп сонда ? |
|
|
| Здравейте, инсталирах си приложение за осцилоскоп през микрофонния вход на моя лаптоп ASUS X58C http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en . Ще ползвам 3,5 mm mono жак, коаксиален кабел (оплетка на маса, жило за сигнал) и някакъв подходящ накрайник за самото измерване подобен на фабричен такъв за осцилоскоп. Може ли да си взема фабрична сонда (вие ще кажете каква точно) да отрежа оригиналния конектор и да запоя 3,5 mm mono жака? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 17:01 Заглавие: |
|
|
| Може. Но нали си наясно, че ще трябва да си калибрираш отклонението по вертикали ( защото като пипнеш усилването на микр. вход и нивото се променя ) , и освен това да не очакваш да гледаш честоти, по високи от това което може да се подаде на входа на звуковата лкарта. Пример: моята карта АС97 , вградена на старото ми дъно, възпроизвежда добре до 18 kHz, но записва само до 10kHz- т.е става за осцилоскоп до 10 kHz. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 05, 2012 19:45 Заглавие: |
|
|
Жалка история, не става за почти нищо.
Аз дори имах "фабричен" PC осцилоскоп, 20 или 30MHz (вече не е в мен, подарих го ) уж за да ползвам някаква памет дето трябва да има. Ужасен е, буфера му е страшно малък, на фона на стария ми аналогов Tektronix , този за PC-то беше пародия , какво да говорим за аудиокарта. |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2012 15:32 Заглавие: |
|
|
Мисля да наблюдавам сигнали да речем от 0Hz до 10000Hz, чуваемата честотна лента, сигнала от автомобилни ламбда-сонди, управляващите импулси на бензинови инжектори, напрежения на изхода на стабилизирани изправители - нещо от този род. Дали ще визуализира правилно? Мисля да го сравня в реално време с истински осцилоскоп за да имам някаква ориентация. _________________ Linux Ubuntu |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2012 18:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | от 0Hz до 10000Hz, чуваемата честотна лента |
Това не е чуваемата честотна лента. И вече ти казаха - не се занимавай
с глупости и отдели някой лев за истински осцилоскоп, макар и втора
ръка или дори руски. Разгледай раздела по-долу купувам-продавам. Излизат свестни обяви. Има и в нета достатъчно обяви. |
|
|
 |
|