| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 07, 2012 23:32 Заглавие: |
|
|
Чудя ви се уж сте технически грамотни пък пишете глупости.
Какво HD ви тресе? Откъде да мине? И с какъв битрейт да бъде?
Стандартната цифра през сателит са 8 програми на транспондер и всяка върви на 15Mbps bitrate.
Нашенските тъпанари са пласнали по 32 програми на транспондер да не се охарчат и съответно вървят на по 3 Mbps което е приблизително VHS качество 320/240. Може и да няма снежинки, но няма и цвят, няма косъмче, няма пори. Всичкото един цвят вапсано с баданарката.
На моята кабелна SD са пуснати на 6900Kbps (ако ги дава сателита), HD са на около 20 Mbps. Много ми е чудно на лилавите по колко вървят.
На нашите ефирни предаватели беше заложено да вървят на 8MHz канал по 6 SD + 2 резервни. Нещо се канят да пускат вместо тях по 4 HD. Колко ще са, друг въпрос.
Дотук темата като оная реклама за папагалите навремето - демонстрираха Hi-Black на стандартните кинескопи. Та и тук - гледате си едно и също на същия канал - няма как да стане HD на обикновен телевизор. Ако са ги направили дръпнати 16:9 като някои други програми - това си е прост анаморф и повече пиксели няма откъде да се вземат. Точно както при DVD. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 7:23 Заглавие: |
|
|
| Така де. А тогава къде върви така много рекламираното им HD? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 7:24 Заглавие: Re: Как ви се вижда изображението на bTV? |
|
|
| ivankrivodol написа: | Как ви се вижда изображението на bTV?
Гледам било вече HD. Но забелязвам и че сякаш..... |
И като оная приказка за компютрите и компотите.
Заканата за HD беше за bTV comedy.
Едновременно с това основния канал мина на 16:9 (дали през цялото време или в определен часови пояс ще видим), та какво се обсъжда в темата? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 7:42 Заглавие: |
|
|
От сайта на btv:
| Цитат: | От 19 ч. на 7 октомври прогр
амата на bTV преминава в HD качество и формат 16х9. Освен bTV, в HD качество вече се излъчват и каналите bTV Action и RING.BG. Останалите телевизии, част от bTV Media Group – bTV Cinema, bTV Comedy и bTV Lady - от днес преминават към излъчване във формат 16:9. |
http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/156944045-Vajno_Osobenosti_pri_preminavaneto_kam_HD_i_16x9.html
Разбрах и че HD се приемат на нови канали (това за blizoo).
Току що ги пробвах и са си ОК (т.е. прилично HD). |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 8:40 Заглавие: |
|
|
Напълно съм съгласен с Филипов.
Аз гледам сателитно и приемника ми си изписва същото инфо за btv както преди - 576i. Разликата е само, че вече е 16х9. На истинските HD канали показва 1080i.
Ако пуснат друг канал, както направиха БНТ, тогава може и да е по-истинско... _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 10:51 Заглавие: |
|
|
Предполагам цялата работа със 16:9 идва от това че и HDто е 16:9 и вероятно е по-удобно всичко що се снима и излъчва да е 16:9
До ivankrivodol щях да те питам пробвал ли си как е положението с антена.
Иначе HDто е точно така както писа Филипов на немската като коментират мача в студиото им се виждат космите на брадата и хората в публиката и понякога и тревата на стадиона. Имаше и БНТ HD ама само на олимпиадата имаше HD излъчване. Сега се сещам като са ми разправяли вкъщи как едно време 70те как пускали пробно само новините с цветен сигнал  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 11:43 Заглавие: |
|
|
Някой пак не чете. Какви антени те тресат?
За да е HD трябва да мине по съвсем отделен канал със съответен HD приемник. И телевизор със съответна резолюция.
Засега са възможни 2 канала. През сателит и експериментално цифрово ефирно. Ако е някое от тези - сравнявайте.
Пак казвам - прост анаморф за 16:9. Точно както в киното при стандартна лента 24/36 за да стане широкоекранен филма пред обектива/киномашината се слага лупа "рибешко око".
Я да видим колко бабички ще ви дойдат по сервизите защото телевизора имал черни ленти отгоре/отдолу и е свил картината? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 11:46 Заглавие: |
|
|
| Както вече писах, моят кабелен оператор пусна btv HD (и другите нови HD) по нови, отделни канали и си се виждат в истинско HD. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 12:27 Заглавие: |
|
|
Всъщност въпроса ми беше как изглежда образа на канал bTV в момента- вчера, когато писах темата и тая сутрин към 5.00 беше както съм описал - недокрай разпънат вертикално (с черни ивици отгоре и отдолу) и с въпросното влошаване на детайлността (това, което оприличих, правилно или не- на "презредовост") + назъбване на наклонени линии. Та за (пред) последно гледах bTV сутринта в 5.00 и си беше така, но сега, като се прибрах в 12.00 (отсъствах по работа цяла сутрин) - гледам картинката е друга- няма черни ленти отгоре и отдолу, няма влошаване на детайлността и наклонените линии не се "зъбят" - явно са настъпили корекции - от страна на bTV или от страна на кабелната- нямам представа. На "стар" TV образа е разтеглен вертикално. Интересното стана след новините като почна повторение на "Шоуто на Слави" - картинката стана разтеглена "изток- запад" т.е. хората напълняха - явно още не могат да си установят правилните режими. Иначе не съм си правил илюзии за HDTV - просто се чудех защо е това дразнещо влошаване и исках да видя при другите как стоят нещата. HDTV не ме бърка - и без това телевизия по моя инициатива гледам изключително рядко - иначе по "служба" гледам, но гледам за качеството на образа, не и съдържанието на предаванията. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 08, 2012 21:35 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Всъщност въпроса ми беше как изглежда образа на канал bTV в момента- вчера, когато писах темата и тая сутрин към 5.00 беше както съм описал - недокрай разпънат вертикално (с черни ивици отгоре и отдолу) |
Сега забелязах и в нас пише 16:9 и че е HD, обаче образа е свит вертикално и е разширен хоризонтално (не се вижда половината от логото на БТВ), изображението е пикселизирано и няма нищо общо с HD, както е при останалите канали който са HD. Възможно е да имат някакъв технически проблем свързан с пренастройката  |
|
|
 |
|