| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vesko95 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2012 1:33 Заглавие: Монитор LG L1718S гасне |
|
|
Здравейте на всички ! Монитора ми светва за малко и изгасва при което замених транзистора на големия импулсен траф ... Работи 1 вечер и изпуши лампа ,която направо беше се разцепила ... И тъй като нямам тази възможност да я заменя с нова искам да го пусна на 3 лампи не е проблем за мен да е с по нисък контраст искам просто да ми върши работа ! Моля дайте идеи как да премахна скапаната защита на инвертора ....Бая нервички изхабих .... Етo го захранването http://imageshack.us/a/img716/6711/ilpi014revbenl.jpg ..... Извинявам се предварително ако съм нарушил някое правило просто нямам време да чета ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mihal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2012 5:33 Заглавие: |
|
|
| с кондензатор или резистор вместо лампата. |
|
|
 |
dyp7 Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 12, 2012 10:08 Заглавие: Монитор LG L1718S гасне |
|
|
Кои е ШИМ-а, по схема е oz9938gn ? Виж тук  |
|
|
 |
vesko95 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2012 16:59 Заглавие: Re: Монитор LG L1718S гасне |
|
|
Благодаря много за бързите отговори Smile !!! А имам само 1 питане тъй като гледам по схемата ,че паралелно на резистора 10к е кондензатор C515 ,а на платката на мястото на C515 няма кондензатор и е до друга ИС ....Иначе на 3-то краче на ШИМ-а си има кондензатор . Въпроса ми е това дали ме бърка или просто е дадено за пример ... А и кондензаторите са от онези дето ги има и в телефоните плоски ли ,керамични ли, не знам как се наричаха .... Запоени са на самата платка отдолу на страна пътечки Smile
Благодаря много за всичко !!! Сложих паралелно на кондензатора след 4-то краче на интергралата и стана !!! |
|
|
 |
|