|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chwr Гост
|
Пуснато на: Пон Юни 05, 2006 18:10 Заглавие: |
|
|
| Не. Наскоро свалях броевете от 2004 г. и само прегледах съдържанието им, за да отсея кои схеми биха ме заинтересували и кои не, че размерите на скановете са от 21 до 43МВ.Ето линк за 7-8-ми брой. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 11:06 Заглавие: |
|
|
| Би ли написал къде има качени и други броеве на това списание? |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 07, 2006 15:44 Заглавие: |
|
|
| Пак там. Но за линкове потърсете през Google или тук. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 19:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Народният представител от Коалиция за България Захари Георгиев предлага законови изменения и допълнения в Закона за защита на потребителите, които са свързани с дейността на мобилните оператори, кабелните оператори и електронните медии, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. На пресконференция в Пловдив Георгиев заяви, че инициативата е станала факт в края на миналата седмица след като той и негови колеги са подготвили и внесли тези изменения в Закона за защита на потребителите, които са с преходни разпоредби в Закона за радиото и телевизията. Към внесеното от него предложение се присъединяват и депутатите Румен Такоров и Атанас Мерджанов. Това са три групи въпроси, които се коментират в публичното пространство и доста ощетяват потребителите, каза Георгиев.
Първата група касае мобилните оператори, уточни народният представител. Самият той се е сблъскал със случай, който касае преподписването на срочни договори от разстояние. Касае се за случаи, при които представител на мобилен оператор се обажда по телефона, за да съобщи, че се предлагат нови услуги при съответните условия. Ако потребителят прояви интерес по време на разговора, рискува след време да му изпратят бланка за подписване на нов договор, и след около седмица договорът се счита за подписан. Това е нов срочен договор, а за да бъде прекратен най-често трябва да се заплатят съответните неустойки, които най-често са в размера на таксите за съответния период, каза Георгиев. Това, което предлагаме с колегите, е такива срочни договори, ако нямат писмена форма на продължение с нови срочни такива, да се превръщат в безсрочни и да могат да се прекратят по общия ред с едномесечно предизвестие, поясни Захари Георгиев.
Втората група законови изменения и допълнения е свързана с предлаганите пакети телевизионни програми от кабелните оператори, каза още Георгиев. Той припомни, че преди няколко месеца единият от кабелните оператори прекрати взаимоотношенията си с една разпространителска група, която предлага пакети с телевизионни програми на чужди канали Едностранно те казват, че оттук-насетне даден канал го няма, а всеки може да се е абонирал за услугите на кабелния оператор, точно защото има този канал, каза Георгиев. По думите му в този случай потребителят няма никакви други права освен да продължи да плаща месечните такси на кабелния оператор. Ако решиш едностранно да прекратиш договора, дължиш неустойки за месечните такси, които обикновено са за период от година и половина, каза Георгиев. Предложението в тази връзка е всеки договор да се подписва с пакета програми, които се предлагат към датата на подписване. Всяко изменение на договора се предвижда да става в нов писмен документ, като анекс към съществуващия договор и ако потребителят желае продължава, а ако иска да прекрати договора и да потърси друг оператор да има възможност за това чрез едномесечно предизвестие.
Трето предложение за законово изменение е свързано с масовата практика, рекламните блокове да се излъчват с близо два пъти по-силен сигнал от нормалния, а това кара потребителят непрекъснато да увеличава и намалява звука, уточни Захари Георгиев.
Според него конкретният текст в Закона за радиото и телевизията трябва да е следният: “Аудио или аудио-визуалните търговски съобщения не трябва да се излъчват със сила на звука, различна от силата на звука в останалата част от програмата”. |
http://www.focus-news.net/?id=n1706541 _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 19:24 Заглавие: |
|
|
Аз пък предлагам да се задължат телевизиите по време на рекламите да излъчват специален маркер в ТВ сигнала (например в телетекста)!
По-нататък може да се мисли и за устройства, които да ти превключват на друг канал при появяване на този сигнал (а дори и самият телевизор да го прави), или да намаляват звука.
Ама нали се сещате, че това няма да се случи в този свят?  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 19:43 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | ....които да ти превключват на друг канал при появяване на този сигнал .... |
Не всички поддържат телетекст, а и нали се сещаш, че има времеви (и ценови) рекламни пояси и превключвайки - пак реклама.
Понякога и точно същата и се чудиш к'во стана? _________________ RemoteControls |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2012 22:16 Заглавие: |
|
|
| Предвид партийната принадлежност на автора на законопроекта, не очаквам да се промени нещо съществено. И на мен ми текват разни идеи, но ако, по някакви неведоми пътища, стана депутат от управляваща партия, със сигурност ще ги забравя. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 2:44 Заглавие: |
|
|
И аз имам една идея :При пускане на телевизора и ако не дават реклама от ДУ подаване на команда "запис" при което да се направи "снимка на екрана" и тя да се запомня.След като се запомни всеки текущ кадър да се сравнява с нея и когато има и една точка еднаква със снимката да не настъпват никакви промени.И като дойде рекламата изчезва логото -снимката на екрана и текущия кадър напълно се разминават-автоматична команда МУТЕ.Дано съм бил достатъчно ясен че и самата идея в главата ми още не е съвсем избистрена-със сигурност ще има много забележки по нея. Но като начало СНИМКА на екрана и запомнянето и и по натъшно следене на екрана _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ivan_pop Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 18:30 Заглавие: |
|
|
При мен този проблем го няма защото не гледам телевизия.Слушам само по телевизията новините и прогнозата за времето.
Е когато има мач,като тази вечер вече гледам. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2012 20:48 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | | И аз имам една идея ..... |
Бива си я идеята.
Но според мен не е редно да се чудим как да оправиме следствието, а не да премахнем причината. Според мен би трябвало да се обърнем по комисията за защита на потребителите и към НСБОП с искане да изравнят силата на звука м/у рекламите и другите предавания. Може би даже да се включва автоматично мутето и ако ни заинтригува- да си го пускаме ние. Това си е непоискан рекламен спам.
Иначе е много гадно като си заспал пред телевизора... _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|