|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 20, 2012 22:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | В момента работя с руски\защото нямам друг Laughing с подобна точност\
1,5% е точноста му и ми върши работа. |
Абе умнико , нали въпроса е да мериш точно , а не кой уред си свикнал и ти върши работа ! Извинявай ама бълваш такива откровени глупости , че просто не им е мястото в този форум ! Дали си наясно колко се променя измерваната величина за времето на измерване на цифровия уред , което често е под 0.4s , дали смяташ , че аналоговия ти уред го отчита по-точно и моментално , не бъркай променлива величина с променливо напрежение ! Май бях прав за Ц20 , нищо че той май беше 2.5% на AC - ще ти върши работа , но темата не е за това , осъзнай се ! Скалата на твоя супер уред с колко деления е , за обхвата на който мериш - колко ти е грешката от отчитането , gigant ти го каза също , ама ти не вдяваш ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 18:47 Заглавие: |
|
|
Имаше един руснак беше си направил true RMS meter със крушка фотодиод. Калибровката на постоянно напрежение.
Имаше и експерименти, снимка на осцилограмата и с програма пресмятане на площтта. При втория начин обаче трябва да е точен осцилоскопа. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 21, 2012 21:20 Заглавие: За HP34401A |
|
|
| Към RM за точността на HP34401A - не, не съм сигурен, защото няма как да я проверя. Но тук другарите от HP твърдят така, поне за честотния обхват от 10Hz до 20kHz. И съм склонен да им вярвам, защото когато го купувах (на старо от една фалираща фирма) бяха два броя. Питах дали са калибрирани, но ми казаха, че в метрологията им отказали, защото не можели, нямали с какво. За "проверка" свързах им сондите на късо и измерих напрежението на една батерия 9V (това имах подръка) с двата едновременно. ВСИЧКИТЕ им 6 цифри съвпадаха! Не се замислях повече и наброих парите. Уреда наистина не е за ежедневна работа, ползвам го само като еталон и за много прецизни измервания. Не е евтин, но си струва парите. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2012 4:42 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Към RM за точността на HP34401A |
Мислех че става въпрос за уреда Ц20 тои беше "по горния"  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|