| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2012 20:47 Заглавие: Конспект от ВУЗ по СОТ???? |
|
|
Колеги, аз ли нещо вече съм назaд с материала или това е поредното доказателство за качеството на съвременното обучение в България. Няма да казвам от кой университет е този конспект по СОТ, за да не става като лоша реклама, но искам да го разгледате и да си кажете мнението - преПОДАВАТЕЛЯ, който го е писал, има ли представа поне от най-елементарни познания по електроника, пък да не говорим и за закона на Ом (визирам въпрос номер 9 - )
Ако някой не знае - предназначението на тампера е да бъде контакт... (въпр. 6)
Защо входовете за зоните ги нарича цифрови, като се следи аналогова величина?
Аз имам чувството, че това което е чул изобщо за сигнално охранителна техника е базирано на автомобилна аларма ....
 _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 8:33 Заглавие: |
|
|
Сякаш го е писал някой от "службите" , то сигурно е така де . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 8:45 Заглавие: |
|
|
"Как се избягва ПРЕТРЕПВАНЕТО на контактите на датчиците" , е те това ме претрепа !  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 8:59 Заглавие: |
|
|
Относно "ПРЕТРЕПВАНЕТО" на контактите - сетих се нещо друго, което пък мен ме претрепа преди доста време.
Краен микро превключвател, на който за да се избегнат фалшивите сигнали е сложен микроконтролер, за да му следи състоянието.
 |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 9:05 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | | ... сложен микроконтролер, за да му следи състоянието ... |
Винаги съм се чудил къде, на кой свят се ражда софтуерната мисъл изобщо ? За какво ти е да знаеш закона на Ом, за какво да се теглят жици въобще, като можеш да четеш Port 1.0 и там да е "закачен" прекъсвача. Виждал съм как софтуерист с процесор си прави мигащ светодиод, иначе не знае как ! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 12:05 Заглавие: |
|
|
Въпроса дали използваме "цифрови" или "аналогови" входове на централите е малко... особен ако мога така да се изразя
Самите датчици по структура са с цифров изход 0/1... а входовете на централите как да ги наречем
А иначе конспекта е уникален  _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 12:13 Заглавие: |
|
|
Ами въпрос 9 така както е написан. Добре явно прожектора ще е на същия кабел. Добре загубите могат да се изразят с формула чрез съпротивлението на кабела, но тогава трябва да се напише "какви" а не колко. Ами аз бих написал известно количество ще са. По скоро неизвестно  |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 12:48 Заглавие: |
|
|
А де? И аз това че чудех. Той май не е наясно що е балансна линия и има ли почва у нас. Явно след като датчика има две положения и входа трябва да е цифров. А ако е с дублирани (двойни) зони к`о пра`йм Може би тогава отиваме на въпрос номер 22
Пък ако искаме да са известни, за параметрите на кабела ще хвърляме боб.
Не се отговаря с този бутон!Като искаш да добавиш нещо-EDIT,не нов пост  _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 19:26 Заглавие: |
|
|
Eee joro66
Той конспекта сигурно е за ония централи с TTL елементна база. Май все още се учи по някакви програми от миналия век
За балансни резистори... може би ще променят конспекта след няколко години.. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
joro66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 20:31 Заглавие: |
|
|
Хм, аз пък за тези не съм чувал... От по старите "системи за охрана" съм работил с такива за проводна (телефонна) линия - които работят на принципа на мост на Уинстон (Искър, Струма). _________________ Висшето образование и алкохола на никого не прощават. |
|
|
 |
|