|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 21:08 Заглавие: Странен проблем на Philips 47PFL9732D/10 |
|
|
Телевизора е Philips, модел 47PFL9732D/10. Проблема се проявява само през първия половин час след включване на телевизора и засяга дясната част на екрана. Визуално изглежда все едно матрицата "помни" предишните кадри и новото изображение се наслагва върху старото, като колкото по-вдясно отиваме, толкова по-дълго помни. Примерно цифрата на предишната минута (долу в дясно на часовника) се изобразява в продължение на поне 20-30сек., като в началото е с яркостта на текущата и постепенно избледнява. Илюстрация на проблема тук .
Клиента твърди, че след половин-един час работа проблема изчезва и картината става перфектна, но не успя да ми обясни дали става постепенно или със скок. Както и че в горещините не го е имало, а сега като захладня времето става все по-досаден. Според мен това е някой електролит, но ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или има някакви документация за тоя модел - моля да сподели. Защото телевизора е на 50км от моята работилница, в едно село, докарването на тоя токмак (метър на метър и половина, 40 кила) в нея си е сериозен проблем.
Оформи си заглавието съгласно правилата!Дефекта описан резюмирано-"странни проблеми" място там нямат  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 21:42 Заглавие: |
|
|
| Документация > Q528.1E LA |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 23:30 Заглавие: Благодаря... |
|
|
| Благодаря на модератора (който и да е той) за специалното отношение! Монитор Hyundai L70S или Dell E173FPf явно са по-добри като заглавие, щом са си в раздела, а моята тема е в коша. Е, аз съм си тъпичък, не успях да му измисля кратко резюме на проблема. Бъдете здрави! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|