| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Protel_M Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 9:05 Заглавие: Съвет към един начинаещ с PARADOX EVO 192 + K641 |
|
|
| Здравейте ,Наскоро си закупих клавиатура К641 + EVO 192 платката на Paradox . До този монент не съм се занимавал с описаното оборудване но имам познания в областта на електрониката .Днеска реших да я пусна и ми изписва на дисплея на клавиатурата "Comm.Trouble ,Call Service " .Към клавиатурата след това оставих само захранване и при включване положението е същото (като се редуват последователно да мигат светодиодите AC + Status ) . Как да го разбирам това (може би хардуерен проблем с шината за комуникация ) ? Ще се радвам ако споделите опита си .Предварително Благодаря |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 11:03 Заглавие: |
|
|
Общо взето няма комуникация между клавиатурата и централната платка.. провери си кабелните връзки! _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 11:36 Заглавие: |
|
|
за съжаление кабелните връзки са наред колега
В момента съм подал само захранване на EVO 192 и съм вързал кабелите на клавиатурата за AUX +- и BUS GRN и YEL и съм поставил резистор 1ко м/у BLK и Z1 на изводите на клавиатурата .Възможно ли е да бъркам някъде , не са закачени датчици ,акумулатор и тнт ,само клавиатурата към платката но проблема е липса на комуникация м/у двете ?!?
Дали е възможно проблема да се дължи на стара версия firmware ...? |
|
|
 |
dyaneff Нов потребител

Регистриран на: 25 Ное 2010 Мнения: 34 Местожителство: Долни Чифлик
|
Пуснато на: Нед Окт 28, 2012 22:59 Заглавие: |
|
|
| Клавиатура без акумулатор на закачам. |
|
|
 |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 29, 2012 22:23 Заглавие: |
|
|
| Питайте в сектрон форума или фирмата. А някой да знае съвместима ли е K636 с espirit 727? |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2012 10:15 Заглавие: |
|
|
Към автора на темата: колега, моите уважения, но като ви гледам въпросите няма да се справите сам. Тази система си е от висок клас и трябва техник с опит да ви е инсталира и програмира. То ако можеше само с четене по форумите Сектрон нямаше да провеждат семинари и курсове за по 700 лева на участник. Потърсете си сотаджия едва ли ще ви излезе скъпо. _________________ Linux Ubuntu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 31, 2012 18:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за отговорите
а към колега "emil_berk" моите уважения но как стигна до извода че нямам необходимите знания , това на гадателска топка ли го гледа ,на кафе ли , боб ли хвърля незнам ???
Просто гледам нещата да ги описвам максимално елементарно да няма ама това ли имаш впредвид онова ли и тнт ,но явно се тълкува от някои по друг начин
между другото темата е за закриване ,хардуерен се оказа проблема ,при замерване открих няколко диода смд-та бяха направо пробили и по EVO-то и по К641 , а след диодите още колко елемента ще има дефектирали не ми се мисли ( тези неща са купени от prodavalnik като ми се кълняха че били нови никога неиползвани ) но това е риск печели риск губи ... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|