|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 11:59 Заглавие: Сушилня Miele t 369c |
|
|
Здравейте,
Посочената сушилня я купих втора употреба, като продавача по интернет ме излъга, че е ОК. Много е далеч и транспортните разходи са големи, а и искам да я имам, за това реших да направя малко опити за ремонт. Какво прави (или не прави) сушилнята. След задаване на програма тръгва да работи - върти барабана, върти вентилаторната група, лампата светва на предния панел и т.н. Какво не се случва - не затопля въздуха и програматора преминава през зададената програма много бързо - за около 5 мин. Сушилнята има опция за изстудяване в края на работния цикъл, и си мисля че влиза точно в този режим.
Какво проверих (доколкото можах снощи да бръкна в нея) - захранване на програматора - има, захранване на термостатите и ключа за избор на температура- има 220 волта, след термостатите - има 220 волта, но не можах да стигна до нагревателната група (много е завряна). Като замеря съпротивление на двата проводника към нагревателната група ми дава 15 ома, но не знам какво представлява тази група и дали е нормално съпротивлението от 15 ома.
Това е линк към схемата на сушилнята: http://elektrotanya.com/miele_t_369_c_kondenstrockner.pdf/download.html
Не знам какво точно представлява r1 и 12 по схемата.
Ще съм благодарен на всякакви съвети и предложения.
Хубав ден на всички. _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 16:25 Заглавие: |
|
|
1. Има, но има и една тръпка, като дадеш живот на нещо умряло, нали я познаваш?
2. Вече ще ги ИЗмервам. Извинете.
3. Датчика за температура е двоен за 53 и 78 градуса по Целзий и е изправен. Превключва, но не съм измервал на колко градуса точно.
Не се отговаря с този бутон!И има бутон "Преглед" за да видим що сме сътворили  _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
росен попов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 17:39 Заглавие: |
|
|
| Този тест на сушилната как бе направен , празна или с влажни дрехи. |
|
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 19:25 Заглавие: |
|
|
Първо я пробвах без пране, но после се сетих, че има датчик за влагата в прането и сложих пране. Нямаше разлика в работата на машината, или може би малко по-дълго въртя с дрехите.
Сега, като се замисля, не съм проверил датчиците за влага, но те са наврени на май....та си. В същото време, тези 15 Ом-а може да са от тях, тъй като би трябвало да могат да прекъсват веригата на нагревателите или пък подават информация към програматора...  _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2012 22:49 Заглавие: За миялната |
|
|
r1 е нагревателя, 12 е номер на клема на куплунг (вероятно на u12). Датчика за влага е u2 и отива в ел. блок u1, не прекъсва никакви нагреватели.
Сега един съвет - щом питаш за такива работи, излиза че не са ти ясни основни неща, дори трудно четеш електрическа схема. Откажи се и потърси някой, дето може - за по-малко от 10мин ще ти намери проблема. Иначе има голяма вероятност тока да утрепе теб, или ти да доутрепеш необратимо сушилнята! |
|
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 11, 2012 8:19 Заглавие: |
|
|
Разглобих я цялата. На кутията на нагревателя имаше монтирани 2 термозащити - кликсони, които са монтирани да двата проводника към нагревателя. И на двете им бяха паднали горните капачета и се виждаха контактите. Едната функционираше нормално, но другата правеше контакт когато си поиска. Пъпките на контактните пластини са направо стопени. Не намерих в събота след обед резерва, затова за проба свързах проводниците без единия кликсон. Какво показа проверката - при стартиране на първата програма екстра сухо пране и втората нормално сухо - вече духа топъл въздух, но отново програматора преминава бързо през програмата и спира работа преди да изсуши прането. При стартиране на третата програма - леко влажно пране цикъла мина нормално и изсуши прането, като това не ми даде повече опити. Днес ще пробвам да видя точно на коя минута от първата програма програматора тръгва към СТОП, за да пробвам да диагностицирам проблем. Ако някой може, нека да каже колко градуса трябва да е кликсона (термо защитата) и на какво може да се дължи бързото преминаване през първите две програми? ?
Благодаря и хубав ден на всички! _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|