|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peppone1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2012 20:12 Заглавие: Търся модул звук УПЧЗ-1М |
|
|
| Здравейте, къде мога да намеря модул звук УПЧЗ-1М, който е комбиниран за 5,5/6,5MHz, за разлика от УПЧЗ-1М-1. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rbd72 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2012 10:03 Заглавие: |
|
|
Предлагам ти подарък едно-свалено от електронско МЧУ. _________________ Никога не е късно да станеш за резил. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2012 13:33 Заглавие: |
|
|
Принципно комбиниран оргинален не знам да има.Имаше едни нашенски платки не в кутиика които бяха такива със TDA120U и пиезо филтърчета за 5.5 6.6 Трябва да намериш от някой разкулачен тв.Пък не виждам причина да не си седи оргинално УПЧЗ-1М със платка звук. Навремето като бях мераклия си бях намерил и режектори за 5.5 и като сложа платката слагам и тях и кефа е пълен  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 10, 2012 13:43 Заглавие: |
|
|
Сашо, срещал съм преработени УПЧЗ-та, тези, дето са с метален корпус, УПЧЗ1М, преработени- металния корпус са сваляли, добавят ПКФ-и 5.5 - мисля, че два, но може и да съм забравил и да е бил 1, след това се надява отново алуминиевия кожух и е почти като оригинално. Не знам заводска, в България правена преработка ли е, или е от някой колега, но ги има- няколко съм срещал преди, не наскоро. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 12, 2012 8:40 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | Сашо, срещал съм преработени УПЧЗ-та, тези, дето са с метален корпус, УПЧЗ1М, преработени.... |
Да правилно се сещаш имаше такова ТНТМ в корпуса на УПЧЗ -1М  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 18, 2012 23:04 Заглавие: |
|
|
Майката му е преработване. Оригинално е на 6.5, но като се добавят два кварца, CDA и SFE на 5.5 и ставаше двустандартно. Много такива са ми минали през ръцете и на много съм налепил кварцове, докато нямаше приставки, но професионалното ми мнение сега, когато приставките са евтини и ги има навсякъде е да не се разпечатва оригиналното УПЧЗ, защото при свалянето на металната капачка риска да се пукнат руските кварцове, или да се отлепи някой от тях е реален.
Аз лично не бих преработвал сега УПЧЗ. Просто бих го оставил недокосвано, и бих набил на входа му една приставка.
А ако автора все пак държи да има преработено УПЧЗ, моля да ми пише на лични. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|