| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 17:32 Заглавие: TV-JVC1433TEE-не се размагнитва |
|
|
| Шасито е CG, захранването е с STRG-6653, проц. MN187328JZ, накратко проблема е в това,че не се размагнитва кинескопа и четирите му ъгъла имат шарени полумесеци.Викам си, лесна работа-сменям размагнитващия елемент с нов, чува се характерното-дзьн и след пет секунди петната отново се появяват.Сменям размагнитващата бобина заедно с PTC-то от изправен телевизор,замоствам контактите на релето за размагнитване,измервам 220V стигат до PTC-то, целия труд на вятъра-няма размагнитване.Масата от кинескопа през платката на видеоусилвателите стига до тунера.Кинескопа отзад е много мръсен от прах, но не искам да го избърша, за да не сваля графитното покритие.Моля, ако някои се е сблъсквал с такъв проблем да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 18:26 Заглавие: |
|
|
| Пробвай с друг кинескоп! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 18:29 Заглавие: |
|
|
И за какво целия този ферман? Ти нямаш ли размагнитваща бобина? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Чет Ное 15, 2012 18:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 18:31 Заглавие: |
|
|
Аз ги чистя с четка и прахосмукачка. Досега не съм имал проблем.
Може да смениш и видиите на капака и крепежите на кинескопа
П.П. Използването на магнитна отверка не е препоръчително. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 19:04 Заглавие: |
|
|
| Размагнитващата бобина не съм я ползвал от времето на ЕЛЕКТРОН-714Д, сега дори да я търся -няма намиране.Не се бях сетил, че е възможно намагнетизиране на бандажната метална лента около кинескопа.Темата остава с продължение след смяна на кинескопа или лентата ако позволява смяна въобще. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 21:16 Заглавие: |
|
|
| Съжалявам г-н Филипов, че не ме разбрахте.След включване на захранването бобината го размагнитва за около пет секунди и след това по някаква причина петната плавно избиват отново.Не ползвам външна бобина защото телевизора си има собственна такава, а и преди много години на един му огънах маската. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 21:44 Заглавие: |
|
|
За всеки случай, ако не с размагнитваща бобина го минИ с индукционен поялник. Още щом попрегледах темата си рекох, че "моя" случай нема начин да не изплува  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 22:09 Заглавие: |
|
|
| Толкова ли е трудно да му закачиш отвън един кинескоп и да видиш какъв е резултата? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2012 22:23 Заглавие: |
|
|
| tonovd написа: | | ......закачиш отвън един кинескоп и да видиш какъв е резултата? |
Резултата е ,че с другия ще е добре.Аз намагнитена шина(лайсна) около кинескопа не съм виждал.Залагам за крива маска в ъглите. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|