| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
davinchi007 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2012 11:57 Заглавие: Хладилник Bosch KGV 36640 / 09 не замразява |
|
|
Здравейте, имам хладилник Bosch KGV 36640 / 2006 с долна външна камера, един компресор и електронно регулиране на температурата в хладилника(0-8c). за фризера има само бутон "супер". От няколко дена хладилника започна да не охлажда, а фризера да се размразява. Компресорът се включва един път на ден, но след изключване не поддържа ниска температура в хладилника. В хладилника има три термо датчика, като двата ги открих - единият е в хладилника, а другия е горе до платката и бутоните и явно следи околна температура. ТРЕТИЯ НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е? Замерих им съпротивлението и двата които се виждат дават приблизително еднакво около 5 KOm (при температура в хладилника колкото и в стаята), но третия е около 17 kOm и постоянно се променя. Дали и трите датчика трябва да са с еднакво съпротивление, и къде е третия датчик.
Платката е DIEHL 900 0001 716 VDE 702897-01 5206
Благодаря ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2012 20:48 Заглавие: |
|
|
| Според скромните ми знания за хладилниците, ако е с еко фреон, то в помещението трябва температурата да е плюсова- от 6градуса нагоре.Как е при тебе? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 19, 2012 22:49 Заглавие: |
|
|
| температурата в кухнята е постоянно около 22 С. но датчика за околната температура е горе в панела до платката и според мен не е в него проблема защото когато го загрея с ръка си променя веднага съпротивлението. |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 0:35 Заглавие: |
|
|
| Предполагам от прочетеното, че третия датчик е установен къде се включва в платката, но самото място в хладилника не е установено.Тогава сложи един резистор 5K на мястото му, за да го имитираш или потенциометър с подходяща стойност и врът. |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 6:09 Заглавие: |
|
|
Виж третия датчик да не е до компресора и направо го сменяй _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 10:25 Заглавие: |
|
|
| Вчера хладилникът се включи сам към 17:00 и не спря да работи до 21:00 . Замерих му датчиците докато работи и този неизвестния показваше около 10к, този в хладилника около 7к (явно като охлажда съпротивлението му се вдига), а този за околната температура 4,7 к( той се е горе долу постоянен). Изключих го от бутон и контакт и го оставих 15 мин. След като го включих не тръгна, а днес сутринта компресора пак работеше. Сега смятам като се върна да му бодна един потенциометър 20 к на мястото на датчика с високото съпротивление и да видим дали ще отлепи при някаква стойност. Отзад на компресора няма датчик. Предполагам че е някъде в пяната но не съм сигурен. |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 6:14 Заглавие: |
|
|
Остава само да е във фризерната част _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
|