| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sathv Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Kartoff Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 23:04 Заглавие: |
|
|
gigant, това, което не ми е ясно е защо изглежда толкова трудно охлаждането...
Спеменах вече, че едно захранване киловат и половина има 10-12 мосфета и си работи без грижи и не грее...
Защо аз трябва да слагам 25 бройки тогава ?!?!
Когато захранването носи товара с определена бройка транзистори, не е ли нормално за да му противодействам и аз да сложа толкова от същите ?
Нещо тотално се обърках...
Тези тестове ги е правил Денис и това го знам одавна, но ме гъделичка да си направя нещо по advanced  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 23:41 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | не е ли нормално за да му противодействам и аз да сложа толкова от същите |
Не. Вземи да прочетеш книжки, доста книжки. Все пак тук не е училище. Даскалите получават заплата. Накарай ги да си я заработят.
 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 0:07 Заглавие: |
|
|
| Kartoff написа: | | да си направя нещо по advanced |
Смях в залата - нищо няма да направиш. Защото не си ходил в часовете по физика в основното училище.
Ще ти направя простата сметка, та дано вденеш. Захранване примерно 500W. толкова мощност се разсейва в консуматора. То има к.п.д. примерно 90%. Значи му влизат от мрежата 550W. Като резултат 50W се разсейват в захранването и 500W се разсейват в товара. Загря ли ти реотанът?
Още съвсем малко ще я потрая темата преди ключ/кошче. Пробвай с по-смислени въпроси. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Сря Ное 21, 2012 0:13; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 0:09 Заглавие: |
|
|
Става разбира се, просто трябва да пуснеш тези 12 транзистора в правилния режим (като тези в захранването) и вместо трансформатор да сложиш един голям резистор. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 0:32 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | и вместо трансформатор да сложиш един голям резистор |
Какъв трансформатор в изхода на постояннотоково захранване тип ATX?
Или нещо пропускам? Сподели, ако обичаш!
 |
|
|
 |
Kartoff Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 3:15 Заглавие: |
|
|
Това пък защо беше ? Много добре знам какво е КПД или Efficiency и това аз лично 1000 пъти съм го обяснявал на различни хора... Въпросът ми беше различен и няма нищо общо с това колко W консумира захранването от контакта и колко е консумацията след него ...
Не се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 21, 2012 6:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Спеменах вече, че едно захранване киловат и половина има 10-12 мосфета и си работи без грижи и не грее...
Защо аз трябва да слагам 25 бройки тогава ?!?!
|
Това е импулсен преобразувател, демек преобразува много грубо казано ток в магнитен поток и пак ток. Транзисторите греят от загубите при преобразуването, или 10% са разделени между трафа и тях. Другата мощност отива за полезна работа в компютъра. При товара тези останали 90% трябва да се отдадат по някакъв начин, и най лесния е топлина или трябва ти елемент който да поеме тази мощнист, и да я отдаде като топлина. За променлив товар най лесно е с транзистор, трябва ти такъв който може да отдаде регулируемо около 90 % от общата мощност. Aко имаш 100W , 10W се отделят като загуби в имп.преобразувател и 90W трябва да се отдадат като топлина от товарния транзистор. Ако намериш един толкова мощен OK, но се съмнявам, затова се слягат повече. Като гледам какви въпроси пускаш, може да обясняваш електротехника, на бабите в селския хоремаг, и се съмнявам нещо да направиш. Поне се надявам другите да са се позабавлявали с теб, както аз. |
|
|
 |
|