| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DINI Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 3:17 Заглавие: Траф от 60 волта 160 ампера на 14 волта? |
|
|
Може ли да се изработи траф с входно напрежение 60 волта 160 ампера и изходно 14 волта със същия или по-висок ампераж?
Някакви схеми ако има някой и параметри за такова нещо ще се радвам да сподели, а ако може и да го изработи съм склонен да си го закупя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 11:15 Заглавие: |
|
|
| Каква е идеята за трансформатора? Запитай производителите на трансформатори. Друг вариант е пренавиване на електрожен тип "кракра" или стартова количка за акумулатори. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 13:21 Заглавие: |
|
|
Ако трафа ти дърпа 160А при 60V това значи че мощността му трябва да е 9.6кw.На 14V изходно напреж.трябва да ти даде към 685А.Такъв траф в леката кола не мож го носи. _________________ [email protected] |
|
|
 |
DINI Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 14:50 Заглавие: |
|
|
| Идеята е да смъкна напрежението на електрожен кракра от зелените саксии, да му изправя и стабилизирам тока и да го ползвам като стартерно устройство, по такъв начин, че да не бракувам самия електрожен. |
|
|
 |
amdatlon Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 15:12 Заглавие: |
|
|
Ами като ще смъкваш напрежението на ел-жена , просто му развии от намотките на вторичната, до колкото желаеш -U-.
Според мен ако ще ползваш траф както ти е идеята, то цената ще ти легне колкото нов електрожен.
А и самия изправител зя него ще ти легене още толкова.
Един диод е към 20-30 лв
Радиатора и той там някъде  |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 15:41 Заглавие: |
|
|
| DINI написа: | | Идеята е да смъкна напрежението на електрожен кракра от зелените саксии, да му изправя и стабилизирам тока и да го ползвам като стартерно устройство, по такъв начин, че да не бракувам самия електрожен. |
А пък 600А как се стабилизират интересува ли те или си наясно? _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 15:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | и да го ползвам като стартерно устройство |
Виждал съм такова творение. Само дето на самия електрожен бяха изкарани изводи за по-ниско напрежение и му се закачаше още една кутия с диоди и радиатори. Не съм много очарован.
Един такъв траф 10kW хич няма да е малък и евтин. като му сложиш диодите и радиаторите ще стане по-голям от самия ти електрожен.
Общо взето самия замисъл е сбъркан още в началото. Защо трябва да навиваш още един траф с размерите на електрожена и да мъкнеш и двата като може направо да си навиеш такъв за стартерна количка.
А най-доброто решение е читав акумулатор или заводска стартерна количка. |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 18:27 Заглавие: |
|
|
Аз съм правил такова нещо и всички с дизелови двигатели зимата си палят с него не пипаш нищо по електрожена,само на изхода слагаш един диод за 200 -300А и кабели около 6 кв.мм.Изкарваш един ключ за захранването на електрожена на дълъг кабел за да ти е в ръцете като палиш колата и пускаш тока след като си завъртял ключа на стартера.Пробваш да палиш започвайки от най ниския ток на кракрата докато налучкаш оптимума и после си знаеш на кое положение трябва да си.Не се безпокой - зелената кракра дава максимум 160 А. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 25, 2012 18:39 Заглавие: |
|
|
Аз пък ти препоръчвам въобще да не опитваш да палиш така, нещо по ново от Голф2. Много е лесно да отпукаш свещи и компютри. По добре един или 2 по 100 амперчаса акумулатор на количка. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
|