| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 10:18 Заглавие: Задачка-закачка и размисли върху нея |
|
|
Колко волта ще бъдат измерени на електролита ако е прекъснало съпротивлението 2.2 ома R801.
А нула волта
Б около 70в
В около 145-150в
За да попитам имам нещо в предвид
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 10:40 Заглавие: |
|
|
При неопределеността от схема, товар и едни стърчащи жици всичко можеш да си измериш. Няма никакво значение, а и какво следва от това?
Иначе през малките кондензаторчета минава ток, който дава нещо ненулево. Ако се чудиш защо има нещо. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 11:41 Заглавие: |
|
|
| Зависи с какъв уред мериш. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 14:01 Заглавие: |
|
|
Уреда си стрелкови идеален . Меря 148в .Телевизора е Голдстар шаси РС31.Идва с диагнозата че не тръгва и лампичката не свети отпред .Свалям капака и по класическия метод почвам да меря . Предпазител здрав, диодите в греца ,здрави , електролита също , крайния транзистор също . Пускам го през лампа и тогава меря тия 148в на електролита . Помислих че електролита е дефектен и го дублирах с друг . Промяна няма . Обаче ми направи впечатление че лампата през която го пуснах /150вата / не свети никак, тоест няма консумация. Чак тогава се насочих към съпротивлението което се оказа прекъснало .
Пиша го това ,защото до сега не съм попадал да меря напрежение на електролита при прекъснало съпротивление.И реших тая сутрин да направя пак един експеримент . Имам отворен телевизор със шаси РТ92 и отпоих съпротивлението . На електролита няма никой. Обаче гледам че по схема е дадено едно а на шасито изпълнението е друго , тоест на шасито съпротивлението е поставено между греца и електролита .
Та мисълта ми е че и на схеми не трябва да се вярва а също така и на класически методи на изпълнение. Ето ви отрязък от захранването както е по схема и както е на шасито .Пък може аз нещо да се заблуждавам
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 14:18 Заглавие: |
|
|
| Ами този резистор е защитен, предпазва греца от пиковия заряден ток на електролита, но не виждам какво е значението дали е пред или след греца. Но и в двата случая явно дава малка утечка. Разпой го и виж дали има утечка. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 14:39 Заглавие: |
|
|
Ами аз констатирам разлика ,пък нека всеки си каже мнението. При изпълнението показано ми в първия пост на електролита при прекъснало съпротивление меря със стрелковия уред 148в.
при втория случай с горната картинка на шаси РТ92 вече нищо не меря на електролита ,но да се има в предвид че на шасито съпротивлението е между греца и кондензатора докато при Голдстара шаси РС31 е в началото след мрежовия ключ.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 14:42 Заглавие: |
|
|
Съвсем ли е прекъснал тоя резистор или си го мерил само на малкия обхват? Щото ако има проблеми след захранването,т.е. липса на консумация или малка такава е възможно тъпия електролит да се зарежда през каквото е останало от резистора-някой и друг килоом може би.... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 14:56 Заглавие: |
|
|
Направо си е прекъснал и на мегаоми дори не реагира .
Аз все си мисля че половината грец взема участие в изправянето на тия 148в ,но не проумявам маса от къде взема електролита .  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 15:06 Заглавие: За резистора |
|
|
| Може да е мегаоми, но при два волта от уреда, при 220 може да става доста по-малко... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 15:33 Заглавие: |
|
|
Уреда ми е от 1970г /комунистически / и е железен. Унигор4.
|
|
 |
|