| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2012 18:37 Заглавие: |
|
|
Колкото до прилагането на закона винаги има шанс да си в нарушение. Според този правилник се допуска интервенция само в един случай.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Глава втора.
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2012 20:04 Заглавие: |
|
|
Те КАТ-аджиите като те спират не виждат как светят стоповете, гледат колата отпред...  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2012 20:14 Заглавие: |
|
|
Освен ако не карат след теб и на първия светофар да се надяваш, че ще ги домързи да се занимават с теб.
 |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2012 7:59 Заглавие: |
|
|
Мен веднъж вече ме настигнаха и спряха затова че през деня не ми светят габаритите и си помислили че и фаровете не светят. Но нямаше проблем и си ме пуснаха:) _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2012 9:54 Заглавие: |
|
|
Колегите, закона си е закон, ние сме си юнаци и си го правим как си искаме! Още повече, че на куп модели (коли ) има поставен стоп по средата, на други не. Катаджиите си траят, на идиотите дето монтират на фар за халогенка китайски ксенони и избиват очите на хората, та ще ви захапят за мигащ стоп. Няма проблем, но аз лично два пъти щях да бодна едни с мигалки. Проблема идва от това, че се заблудих след първото мигане. Помислих за отпаднала опасност и върнах първоначалната газ. Американците дето палят нормален стоп при леко натискане, а при юнашко цяла задна лента са по-доброто решение, но ми се струва трудна работа за домашно изпълнение  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2012 10:52 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | а при юнашко цяла задна лента са по-доброто решение, но ми се струва трудна работа за домашно изпълнение |
Труден е датчика. Имах някъде такова нещо описано преди много години. За датчик плъзгащ потенцометър и за плъзгача закрепена тежест, която се движи по отделна релса и за тежестта пружина, която да я държи в начално положение. При натискане на спирачка тежестта тръгва напред и достига положение зависещо от спирачното усилие.
После пробразуването на сигнала е лесно и ширината на светещата лента е в зависимост от спирането.
Имаше и други варианти - закрепен потенциометър за педала или планка с определен брой контакти.
Сега има достъпни датчици за ускорение и ако някой има желание може да си поиграе. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:06 Заглавие: |
|
|
Не мисля че ще има голям ефект ако си твърде близо. Времето за реакция е еднакво, даже може и да те ошашка всичката тази анимация.
Иначе тежестта може да се закрепи направо на оста с по дълго рамо. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:28 Заглавие: |
|
|
| Няма логика от тия работи, приближиш ли двете червени светлини, трябва да намалиш скоростта да спазваш дистанция и да си готов за спиране. Дали са габарити или светещи стопове, може човека да си подпира леко крака на спирачката при лек наклон. Въпреки че аз това го избягвам щото ако се наложи да я накова и няма да се види разлика в светлините. Но в такива варианти при които се изисква продължително но слабо спирачно усилие, се използва моторната спирачка. Все пак кой кара постоянно със 100 на лека спирачка и я кове изведнъж ? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:33 Заглавие: |
|
|
| Честно казано и на мен ми се вижда ала-бала цялата тази илюминация. Повече е за "гъзария". Въпреки това налепих схемичката от първия ми линк. Еми не ми хареса. Сега поръчах от и-бей 2 готови изделия(различни, едното за 4 другото за 8 долара). Да ги видим като пристигнат. Но задължително трябва да се прилага на светодиодни лампи, обикновенните имат голяма инертност и не се получава желания ефект. |
|
|
 |
|