Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пулсираща светлина на стоп лампите
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2012 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колкото до прилагането на закона винаги има шанс да си в нарушение. Според този правилник се допуска интервенция само в един случай.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
Глава втора.
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
12. по осветителната уредба:
а) изменени са броят, типът, цветът и разположението на предписаните светлини, с изключение на светлините за мъгла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2012 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Те КАТ-аджиите като те спират не виждат как светят стоповете, гледат колата отпред... Very Happy
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пет Ное 30, 2012 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Освен ако не карат след теб и на първия светофар да се надяваш, че ще ги домързи да се занимават с теб.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 01, 2012 7:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Мен веднъж вече ме настигнаха и спряха затова че през деня не ми светят габаритите и си помислили че и фаровете не светят. Но нямаше проблем и си ме пуснаха:)
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 1:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже времето ми е късо за занимания с щуротии, ползвам готови от Цян Дзъмин...и работят и се харчат добре. Very Happy
http://www.ebay.com/itm/New-Universal-Car-Auto-Flash-Controller-For-Brake-Flasher-Light-DC-6V-24V-/251142060840?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a793bbb28&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/Safety-Car-Flash-Controller-For-Tail-Turn-Signal-Brake-Flash-Light-Universal-12V-/271048197313?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3f1bbb44c1&vxp=mtr
и нещо като схема, която не съм ползвал, монтирал и т.н., но за идея става:
http://www.ebay.com/itm/BRAKE-INCANDESCENT-or-LED-LIGHT-FLASHER-/251191851164?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3a7c33789c
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Колегите, закона си е закон, ние сме си юнаци и си го правим как си искаме! Още повече, че на куп модели (коли ) има поставен стоп по средата, на други не. Катаджиите си траят, на идиотите дето монтират на фар за халогенка китайски ксенони и избиват очите на хората, та ще ви захапят за мигащ стоп. Няма проблем, но аз лично два пъти щях да бодна едни с мигалки. Проблема идва от това, че се заблудих след първото мигане. Помислих за отпаднала опасност и върнах първоначалната газ. Американците дето палят нормален стоп при леко натискане, а при юнашко цяла задна лента са по-доброто решение, но ми се струва трудна работа за домашно изпълнение Sad
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
а при юнашко цяла задна лента са по-доброто решение, но ми се струва трудна работа за домашно изпълнение

Труден е датчика. Имах някъде такова нещо описано преди много години. За датчик плъзгащ потенцометър и за плъзгача закрепена тежест, която се движи по отделна релса и за тежестта пружина, която да я държи в начално положение. При натискане на спирачка тежестта тръгва напред и достига положение зависещо от спирачното усилие.
После пробразуването на сигнала е лесно и ширината на светещата лента е в зависимост от спирането.
Имаше и други варианти - закрепен потенциометър за педала или планка с определен брой контакти.
Сега има достъпни датчици за ускорение и ако някой има желание може да си поиграе.
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Не мисля че ще има голям ефект ако си твърде близо. Времето за реакция е еднакво, даже може и да те ошашка всичката тази анимация.

Иначе тежестта може да се закрепи направо на оста с по дълго рамо.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма логика от тия работи, приближиш ли двете червени светлини, трябва да намалиш скоростта да спазваш дистанция и да си готов за спиране. Дали са габарити или светещи стопове, може човека да си подпира леко крака на спирачката при лек наклон. Въпреки че аз това го избягвам щото ако се наложи да я накова и няма да се види разлика в светлините. Но в такива варианти при които се изисква продължително но слабо спирачно усилие, се използва моторната спирачка. Все пак кой кара постоянно със 100 на лека спирачка и я кове изведнъж ?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 02, 2012 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Честно казано и на мен ми се вижда ала-бала цялата тази илюминация. Повече е за "гъзария". Въпреки това налепих схемичката от първия ми линк. Еми не ми хареса. Сега поръчах от и-бей 2 готови изделия(различни, едното за 4 другото за 8 долара). Да ги видим като пристигнат. Но задължително трябва да се прилага на светодиодни лампи, обикновенните имат голяма инертност и не се получава желания ефект.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети