| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sgetsov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 21:20 Заглавие: Vestel 20 инчов телевизор |
|
|
| Имам проблем с ТВ Vestel 20 инча. След пускане от стендбай телевизорът вдига високо за миг и спира. Ако откача хор. отклонителна бобина телевизора си работи на празен ход. Бобината не е дефектна. ТХО-то също. Веригата за замасяване на откл. бобина също е изправна. Захранването не е меко и държи 100 ватова крушка. Колеги помогнете ако някой знае за проблема! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 21:36 Заглавие: |
|
|
| А като пуснеш крайното стъпало през крушка какво става? И защо си сигурен, че ХО-бобината не е дефектна? |
|
|
 |
Daniel Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
С това питане няма как да ти се помогне,дай с какво шаси е този Westel
Последната промяна е направена от Daniel на Сря Май 25, 2005 21:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 7:40 Заглавие: |
|
|
| Daniel написа: | С това питане няма как да ти се помогне,дай с какво шаси е този Westel
Струва ми се,че ще имаш нужда от сервиз при някои от колегите в Пловдив |
Даниел,нищо лично ,но такива изказвания адски много ме дразнят,от къде си наясно за техническите умения и способности на колегата та го пращаш на сервиз
Колега дайте номера на шасито и ще помагаме  |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 7:53 Заглавие: |
|
|
| Здравей, sgetsov, имах подобен проблем с 14" телевизор, забравил съм му марката, на него отклонителната система изглеждаше здрава, но като я свалих от кинескопа, се оказа, че има пробив между навивките. Ако имаш възможност, пробвай с друг кинескоп. |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 9:53 Заглавие: |
|
|
Лесно би могъл да пробваш да откачиш само хоризонталните откл.бобини на съществуващащата откл.с-ма и да вземеш една друга без да я слагаш на к-па да вържеш нейната откл бобина за хор.откл. и ако светне във вертикална черта ще трябва нова отклонителна,а ако се държи по същия начин ще трябва да се мисли.Опитай става лесно и ако съм прав ще си спестиш много труд и тогава ще можеш да кажеш,че ОС ти е здрава или обратното.Успех!  |
|
|
 |
pl Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 10:02 Заглавие: |
|
|
| Откъде ти идва Н импулса към ВУ-то?Ако е от СДА9362 си виж и вертикалното стъпало, но най-добре е да дадеш състава на ТВ-то. |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 10:35 Заглавие: vestel |
|
|
Смени тр които атакува краиния на XO без да го мериш _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 13:04 Заглавие: |
|
|
Подобен проблем имах, но не помня вече на какъв телевизор беше. И аз така станах луд. Като откача отклонителната бобина тръгваше, като я закача спираше.
Накрая причината излезе от захранващия блок. При натоварване, (а ХОБ си е доста голям товар) захранването падаше и съответно всичко спираше.
Причината беше в изсъхнал електролит в захранващия блок.
Дано съм помогнал. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
| Тези експерименти с откачането на хоризонталната бобина обикновено довеждат до пробив на крайния транзистор.След като това не се случва вероятно има навивки накъсо в ТХО или голям товар след него. |
|
|
 |
|