Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

принтер Star NX1001 който не печата коректно.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TiratroN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 17, 2012 18:12    Заглавие: принтер Star NX1001 който не печата коректно. Отговорете с цитат

Здравейте!
Принтерът ми не печата коректно. Давам му следния текст(точките всъщност са интервали и ги писах защото иначе не се изобразява точно):

a..........b
а..........б
1..........2
.....1...1
.....1.......2

Резултатът е:

aУb
aTб
1Т2
....1...1
....1.......2

Когато се отнася до текст всичко е наред, но станат ли повечко интервалите и понякога не ги изписва. Понякога обаче ги изписва нормално.
Преди година го пробвах и всичко си беше наред.Печатах текстове и снимки дори. Днес го пускам и почва да цъка грешки.
Понякога слага някакви бледи символи между редовете.
Пусках му тестове в които пише символи и всичко беше добре.
Не знам какъв може да е проблема.

Сега го накарах да изпише същия текст като преди и всъщност като се вгледах видях , че на същите места пак вкарва символи и пак са бледи , обаче са други. Явно и преди е правил проблеми но понеже не съм писал интервали и не съм го забелязал.

И все пак как може да се оправи това нещо?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 17, 2012 20:21    Заглавие: Re: принтер Star NX1001 който не печата коректно. Отговорете с цитат

TiratroN написа:
.....

В текстови /драфт ,NLQ/ или в графичен режим прави проблема ? От каква OS ,програма печатиш,драйвера позицията на DIP kлючетата - кодова таблица, Еpson ,IBM mode !? Селф теста минава ли - при вече натиснат LF включваш принтера. Измери съпротивлението на първи пин на центроникс кабела към маса при изкл. принтер - сигнал строб. Касетката с лентата и механизма който я превърта. провери ли !? дай повече подробности друг вариант
Технически университет,
блок 4, зала 4033,
"Студентски град",
"НВТ - Нако Танев" ЕТ
София (02) 9652878

Виж
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети