|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TiratroN Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 18:12 Заглавие: принтер Star NX1001 който не печата коректно. |
|
|
Здравейте!
Принтерът ми не печата коректно. Давам му следния текст(точките всъщност са интервали и ги писах защото иначе не се изобразява точно):
a..........b
а..........б
1..........2
.....1...1
.....1.......2
Резултатът е:
aУb
aTб
1Т2
....1...1
....1.......2
Когато се отнася до текст всичко е наред, но станат ли повечко интервалите и понякога не ги изписва. Понякога обаче ги изписва нормално.
Преди година го пробвах и всичко си беше наред.Печатах текстове и снимки дори. Днес го пускам и почва да цъка грешки.
Понякога слага някакви бледи символи между редовете.
Пусках му тестове в които пише символи и всичко беше добре.
Не знам какъв може да е проблема.
Сега го накарах да изпише същия текст като преди и всъщност като се вгледах видях , че на същите места пак вкарва символи и пак са бледи , обаче са други. Явно и преди е правил проблеми но понеже не съм писал интервали и не съм го забелязал.
И все пак как може да се оправи това нещо? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 20:21 Заглавие: Re: принтер Star NX1001 който не печата коректно. |
|
|
В текстови /драфт ,NLQ/ или в графичен режим прави проблема ? От каква OS ,програма печатиш,драйвера позицията на DIP kлючетата - кодова таблица, Еpson ,IBM mode !? Селф теста минава ли - при вече натиснат LF включваш принтера. Измери съпротивлението на първи пин на центроникс кабела към маса при изкл. принтер - сигнал строб. Касетката с лентата и механизма който я превърта. провери ли !? дай повече подробности друг вариант
Технически университет,
блок 4, зала 4033,
"Студентски град",
"НВТ - Нако Танев" ЕТ
София (02) 9652878
Виж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|