| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2012 16:09 Заглавие: |
|
|
Като съм прекъснал връзката оn\of инвертер-мейн борд от към мейн борда меря 4.6в, а когато са съединени 2.8в /докато не е изключила защитата/. На panel det. нямам напрежение. Измерих трафовете всичките са около 4.8к на изхода, презапойх ги като пуснах заработи та 2-3 мин. Тъкмо да започна да меря и с периферното зрение видях на екрана черно и сиво вертикално рае широки около 15см, но и образ имаше, че помислих това за декор зад фигурата и докато средоточа вниманието си изгасна. Сега ще търся да изключа защитата както ме съветва колегата. Но нещо се обескуражих, а тъкмо мислех да го боря до край Лошото е, че докато се бориме с тия закучени неща сервиза се пълни сдруги телевизори и ако го свалим от масата кои-знае кога пак ще го захапя за това продължавам ! П.П. 21п на чипа на инвертора е през един чип-кондензатор на маса, вдигнах кондензатора и положението е същото и напрежението ON\OF към инвертора 2.8в. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2012 18:23 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | П.П. 21п на чипа на инвертора е през един чип-кондензатор на маса, вдигнах кондензатора и положението е същото и напрежението ON\OF към инвертора 2.8в. | Освен, че този начин за изключване на защитата е поредната руска полуистина, как според теб ще стартира инвертора, след като не достига сигнал Stand-by (on/off) до изв. 16 на IC BD9886? Едно от условияа е на този изв. напрежението да не е по малко от 1.6V при сигнал ON а ти нищо не споменаваш за него. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 15, 2012 18:41 Заглавие: |
|
|
| Обикновенно включвам лампите на независим инвертор една по една, и наблюдавам дали равномерно се осветява дисплея. Също им измервам тока директно на високото напрежение . За предпочитане е с добър мултимер примерно Fluke 8-ма серия, понеже тока е със сравнително висока честота. Би трябвало да може да се измери и с шунт и осцилоскоп. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 16:49 Заглавие: |
|
|
СРАМ и резил На 16п. на чипа на инвертора идват 2.8в. И като бях започнал да меря по чипа му свалих datasheet и започнах от 28п захранване- меря 1.9в, гледам таблицата 5->17в. Не знам защо, но в сервизното, което съм свалил за инвертора нищо. За това по системата по-жицата стигнах до тр.р Q 001. Меря на средният край нищо, още малко по жицата и F 003. Още в първият пост PEPI VOINISHKI ми каза, че е има възможност бушона да се държи така, ама погледнах двата големи бушона, мернах след тях 18в и викам да-бе-да точно на мене па бушон. А то.... За този ремонт се самоопределям като тъп но упорит. Извинявам се на ivan 76, че му се включих в темата, но дано е за добро. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 22:56 Заглавие: |
|
|
Това с F 003 е първото нещо което излиза в гугъл при търсене на дефекта, за това и аз си помислих че даже няма нужда да се коментира един предпазител  |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2012 12:51 Заглавие: |
|
|
| Явно аз съм по тъп!Може ли да обясниш ,че не разбрах как след предпазителя има 18 волта,апък е прекъснал?Защото и при мен беше така. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2012 16:11 Заглавие: |
|
|
| Да 18в, но след двата големи предпазителя, през които се захранва крайното стъпало на инвертора, но има и трети, за който Пепи казва.че е като прозрачен е това е 003 и прави магариите. |
|
|
 |
|