| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 8:10 Заглавие: Климатик и електрическа печка - сравнение |
|
|
Ако едно и също помещение при едни и същи условия например 4 градуса температура на помещението и околната среда :
1.случай загрява се с климатика до 20 градуса и тази температура се поддържа в продължение на 10 дни .
2.случай загрява се с електр. печка до 20 градуса и тази температура се поддържа в продължение на 10 дни .
Въпросът ми е ще има ли разлика в отчетеното от електромера потребление при 2 та случая ?
Климатика е възможно най ефективния . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 8:48 Заглавие: |
|
|
| Според мен при външна температура над 0 -та климатика ще изразходва по-малко ел.енергия. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 9:21 Заглавие: |
|
|
| При климатика част от енергията отива да грее компресора, който е отвън. |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 9:31 Заглавие: |
|
|
Ако е така печката ще се окаже по икономична. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 9:32 Заглавие: |
|
|
| Това някаква шега ли е? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 9:41 Заглавие: За електромера |
|
|
| Ще има разлика - с климатик електромера ще отчете 1.5-3 пъти по-малко енергия спрямо случая с печка. Колко точно - зависи от качеството на климатика. |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 12:11 Заглавие: |
|
|
Отоплението с климатик е коренно различно от отоплението с електрическа печка. Печката превръща директно ел. енергията в топлина максимум 100% докато климатика не генерира (произвежда) топлина от ел. енергия, а я пренася. Чрез свойствата на фреона да се изпарява при много по-ниски температури (за да се изпари фреона приема топлина от външния въздух) се "изсмуква" топлина отвън и се пренася вътре в помещението. Компресора е помощно средство за този цикъл и консумацията на ел. енергия е значително по-малка.
http://otoplenie.info-mix.info/el-energia-0.htm |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 12:28 Заглавие: |
|
|
А забравих. Като замръзне отвън включва нагреватели за размразяване. Пак топлим отвънка. Пълна лудост  |
|
|
 |
Петър Христов Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 12:52 Заглавие: |
|
|
Такъв климатик дето се размразява с нагреватели няма!!!!
За 6 години съм се е****л със какви ли не и нагреватели имат само някои китайски боклуци, и те нямат нищо общо с дефроста,а топлят въздуха вътре.Дефроста се прави хладилно.
Пусни си в гугъл хладилен цикъл или цикъл на карно , попрочети и ще се убедиш,че изправен климатик,бил той и калпав е минимум 1,5 2 пъти по икономичен от каквито и да е печки,конвектори и каквото шещ електрическо нещо си за отопение. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 12:57 Заглавие: |
|
|
Да бе ся да го пусна начи вътре да ми духа студено за да си имам размразен климатик . Ура
Значи навън е 0 градуса, а фреона който влиза вътре откъм външното тяло е с температура -5 градуса примерно (за да може да изсмуква външната топлина). Така кажи ми сега вътре искаш да е в стаята примерно 15 градуса. За да може да стоплим стаята примерно от 10 до 15 трябва фреона да отдаде топлина, чрез вътрешното тяло. За да даде топлина обаче трябва да е по топъл от 10 градуса. Трябва да го загреем явно ! Как да стане това вие ще кажете че с нагреватели не е ефективно те имат само почти 100% КПД. Да го затоплим чрез сгъстяване тогава, може би компресора има по-голямо от 100% КПД.
И не ми казвайте, че външното тяло е отвън за да изтегля топлината. Просто е там за да не духа студеното у вас !
Последната промяна е направена от slav4o.com на Сря Дек 19, 2012 13:27; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|