| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2012 10:35 Заглавие: Re: Схема за увеличаване на напрежението |
|
|
| Sasell написа: | | ...право напрежение. Изходен ток 100 mA. Може да е импулсово може да е линейно напрежение. Входното напрежение да е мрежово 220V-230V... |
Виж В паралел на Rl може да свържеш и кондензатор. Ще може да регулираш изходното напрежение върху товара с потенциометърa.
| Цитат: | | Схема за увеличаване на напрежението | - прочети в учебник по Електротехника за ефективна,средна,амплитудна...,стоиности на напрежението за да правиш разлика между тях . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2012 22:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | търся схема която на изхода да ми изкарва 240 V право напрежение. Изходен ток 100 mA. |
Sasell Схемата не отговаря на заданието |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2012 14:22 Заглавие: |
|
|
| lz1wvm написа: | | .......... | Koя схема не отговаря на заданието ? |
|
|
 |
Sasell Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 16:08 Заглавие: Схема за увеличаване на напрежението |
|
|
| Някво предложение и за стабилизатор които да ми стабилизира напрежението????? |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 17:26 Заглавие: |
|
|
| А трябва ли да е стабилизирано? С каква точност? Колко се променя товара? |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 17:37 Заглавие: |
|
|
Пишеш в гугъл :" "Примери за изчисляване на електронни схеми", инж. Атанас Шишков, "
отваряш книжката и започваш да изчисляваш първо трансформатора, а после и стабилизатора. В книжката има и примери и е чудесно помагало за такива като тебе, които трябва да сметнат някакъв проект.
Същевременно, докато изчисляваш и четеш материалите вътре, които не са обширни, научаваш много неща.
И когато имаш някакви конкретни въпроси - сигурен съм, че тук ще се намери кой да ти помогне
Вярно е, че в твоето задание напрежението е малко височко, но слава богу, вече има достатъчно елементи, които да ти послужат.
Успех! |
|
|
 |
Sasell Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 18:21 Заглавие: Схема за увеличаване на напрежението |
|
|
товара мисля че нятрябва да се променя, тай като изходния ток трябва да ми е 100mA, трябва да сложа последователно на греца стабилизатор, да ми стабилизира исправеното 240V-во напрежение
Каде точно е тази книга неуспях да е намеря, ако можеш дай линк |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 22:12 Заглавие: |
|
|
| Не видяхме цифрите на параметрите? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2012 22:41 Заглавие: За правописа |
|
|
| Sasell, не е лошо да си попрегледаш за начало учебника по български! В постовете ти правописните грешки са повече от думите в тях! |
|
|
 |
Sasell Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 20, 2012 0:14 Заглавие: Схема за увеличаване на напрежението |
|
|
| изпадаш в крайности gigant, а аз не мога да разбера какви параметри други са необходими, за решаването на задачата, като цяло вече ми е ясно как ще стане, обаче не знам как точно да направя този стабилизатор, тъй като е много високо напрежението |
|
|
 |
|