Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Тороид

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nosuch
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 20:35    Заглавие: Тороид Отговорете с цитат

Решил съм да си правя импулсно захранване с тороид 40/24/16. Продават се три такива разновидности к2004, к2006 и к4000. Незнам обаче каква е разликата между тях освен че имат различен Аl. Та въпроса ми е какво значение има този коефициент. Ако някои може да даде формули за изчисляване на тороидални импулсни трафове ше съм му много благодарен. Каква според вас мошност мога да изцедя от този траф на 30-50кХерца?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами значението е голямо, особенно при затворен тороид. От това зависи индуктивността на намотките, а и в границата на насищане има разлика, та тотално ти се менят параметите на трафа. Тези материали може би в комет ги гледаш, ако са там .... имай едно на ум, първо материяла не отговаря на данните, сума и време си блъсках главата с един преобразовател като ползвах каталожни данни, накрая се наложи да определя всички критични параметри сам. Много зависи какъв тип ще е преобразувателя, от там в какув режим е работи трафа. Но принципно щом си се хвнаал с тороид отиваш на прав преобразувател, което е малко по некритично към матеряла. А каква мощност може да изкараш ... има много начини за определянето и, но много зависи и от самия материял, ориентировъчно 200 Вт би трябвало да не са проблем, за повече .... зависи от самия материал, тия на кашке .. нещо хич не ми вдъхват доверие.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lachko973
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой писа преди време за 500W ТОЧНО от тоя тороид
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай темата "Импулсни трансформатори" там някъде на 14-15 страница съм дал статии много полезни по въпроса.Чети и експериментирай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети