|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nosuch Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 20:35 Заглавие: Тороид |
|
|
| Решил съм да си правя импулсно захранване с тороид 40/24/16. Продават се три такива разновидности к2004, к2006 и к4000. Незнам обаче каква е разликата между тях освен че имат различен Аl. Та въпроса ми е какво значение има този коефициент. Ако някои може да даде формули за изчисляване на тороидални импулсни трафове ше съм му много благодарен. Каква според вас мошност мога да изцедя от този траф на 30-50кХерца? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ToHu Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 21:05 Заглавие: |
|
|
| Ами значението е голямо, особенно при затворен тороид. От това зависи индуктивността на намотките, а и в границата на насищане има разлика, та тотално ти се менят параметите на трафа. Тези материали може би в комет ги гледаш, ако са там .... имай едно на ум, първо материяла не отговаря на данните, сума и време си блъсках главата с един преобразовател като ползвах каталожни данни, накрая се наложи да определя всички критични параметри сам. Много зависи какъв тип ще е преобразувателя, от там в какув режим е работи трафа. Но принципно щом си се хвнаал с тороид отиваш на прав преобразувател, което е малко по некритично към матеряла. А каква мощност може да изкараш ... има много начини за определянето и, но много зависи и от самия материял, ориентировъчно 200 Вт би трябвало да не са проблем, за повече .... зависи от самия материал, тия на кашке .. нещо хич не ми вдъхват доверие. |
|
|
 |
lachko973 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
Някой писа преди време за 500W ТОЧНО от тоя тороид _________________ -----------------------------
Theory without practice is lame,
practice without theory is blind... |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 9:23 Заглавие: |
|
|
| Разгледай темата "Импулсни трансформатори" там някъде на 14-15 страница съм дал статии много полезни по въпроса.Чети и експериментирай. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|