Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение за D class
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами чувал съм много неща, съвсмеспокойно мога да кажа че в колата, или пред ТВ-то няма да усетиш разлика. Разлика може да има ако слушаш музика и то качествена и естествен тогава въобе няма да се замисляш за усилвател клас D. А преобразуването не е никакъв проблем, то всъщност няма никаквопреобразуване, доста от контролерите работят като нормални аудиоусилватели, сигнала от изхода, след филтрите се подава на към входа, но ралзиката м-у двата не определя усилването на стъпалото както е в аналоговия, а коефициента на запълване, точно това е преобразуването в цифров, т.е. дискретизацията. Навремето съм виждал схеми клас D от по 50 W с изцяло дискретно управление, имам познати които експериментираха с тях и в общи линии добре работеха, но проблема им бяха ключовите транзистори, сещаш се че преди 15 години нямаше избор като сега ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета, не се карайте. Вижте хората какво са направили и тогава си правете изводи за усилвателите клас D. http://www.vocopro.com/p_pamp.html#vp-2000

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 25, 2005 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда .. но това са крайни стъпала, те като цяло се различават от Hi-Fi системите за домашно ползване. Тези усилватели са създадени за работа на мксимална мощност дълъг период от време, изпозлват се за озвучаване, докато домашните Hi-Fi системи, дори и от най-висок клас не са проектирани за дълга работа на максимална мощност, при тях мощността е единствено да осигури нужния динамичен обхват ... та в тоя ред на мисли някак много странно ми звучи като вземат да се слагат 200, 300 или повече ватови усилватели за домашно ползване. За нормални ниво на звука са достатъчни 5 W а за да се покрие динамиката да речем при класическа музика резерв до около 50-60 Вт, това е и оптималната мощност за Hi-Fi система. А това да си купиш маркови колони, и усилвател и да ги пуснеш да свирят на 70 ил 100 Вт е най-голямата глупост, при такава мощност всички повърхнини в жилещето внасят умопомрачителни изкривявания в звука, най-вече интермодулационни и хармонични ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук въпроса беше дали усилвателите калс D ги бива или не. Никой не ги е съпоставял с домашните HI-FI усилватели, . Искам да кажа, че усилвателите клас Д не са за подценяване. Ако имах достатъчно пари, бих си взел веднага този от 1700$. Пък за всички повърхнини в жилещето внасят умопомрачителни изкривявания в звука, най-вече интермодулационни и хармонични .... - мен това точно ми харесва. Номера е не само да се чува, но и да се усеща ..... да му мислят комшиите ...........

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети