|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 15:18 Заглавие: Мнение за Q-TEC PSU 650W TRIPLE FAN. |
|
|
Попадна ми едно такова захранване. Тежи доста и едва ли е в първа младост като гледам прахта вътре. Дайте моля ви мнение за това захранване. Какъв клас е? Някой има ли представа какво натоварване може да понесе?
пп. Ако се окаже, че темата е дъвкана, и не съм я открил, моля ви, преди да я заключите сложете един линк в нея къде да прочета за различните производители на захранвания, и за класовете и надеждността на захранванията им.
http://www.ciao.co.uk/Q_Tec_Power_supply__6232228
Така изглежда захранването и е с 20 пина куплунг, но си има и преходник за 24. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 16:07 Заглавие: |
|
|
Е какво да му гледам - лъскавата кутия ли? Ако претендираш за техническа грамотност дй снимка отвътре, схема, PFC, колко са филтриовите кондензатори че и марка, особено на изходящите. Дори и от тока на изправителите може да се разбере колко държи, Че и радиаторите имат значение. Най- просто - ако тежи поне двойно на китайче има смисъл да се занимаваш с него. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 16:28 Заглавие: За теглото |
|
|
| Офф топик - Филипов, теглото не винаги е показателно. Виждал съм китайски акумулатор, дето вътре клетките са разделени на две. Едната половина си е клетка, а другата е запълнена с бетон да тежи... М***та им китайска! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 21, 2012 17:26 Заглавие: |
|
|
Това с лъскавата кутия ми е пределно ясно, че не е показател, и затова и пуснах питането. За да дам снимки ще трябва да го отворя и изчистя, а това може да стане утре следобяд или в неделя.
Идеята ми беше ако някой е борил такова да каже, но отделно на ръка като го отворя ще опиша в началния пост каквото може да се види без повече разглобяване, от колкото ще ми бъде необходимо за да го пусна в действие. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 11:35 Заглавие: Захранване |
|
|
Това е стабилно захранване. Струва си да се занимаеш с такова. Само провери за надути кондензатори. И дано някой не се е учил на него. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:03 Заглавие: |
|
|
Когато попадна в мен ми беше казано, че компютърът, от който е било е изключвал.
Аз видях блокирали вентилатори. Големия и един от малките. Ако е прегрявало и има защита, която го е изключвала, нормално е компютърът, на който е монтирано да изключва.
Вентилатори се оправят лесно, особено когато са натъпкани с прах, но за надути кондензатори и за по-обстоен оглед все пак трябва да го позачистя. А днес до работилницата така и не стигнах. Утре очаквам да стигна, и като стигна до захранването, след като заиграят четката и прахосмукачката, ще пиша с какво е, стойностите на кондензаторите, вида диоди и издуло ли се е. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|