| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shalakov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:04 Заглавие: Пир датчик в баня |
|
|
Правилно ли е да се сложи датчик за движение в баня, банята е по-голяма, но ме притеснява влагата.
Има ли влагоустойчиви датчици? Предложете някои. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:23 Заглавие: |
|
|
Има разбира се.. всички външни датчици са влаго защитени. Съвсем друг е въпроса каква им е цената в сравнение с конвеционалните.
За близо 20 години практика ми се е наложило само веднъж да сложа датчик в бяна
Най-обикновен PIR херметизиран със санитарен силикон свърши отлична работа. Близо 10 години вече не са се обаждали за проблеми. Ма нито ми е ясно дали работи или дали ползват банята. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
capitani Опитен потребител

|
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:34 Заглавие: |
|
|
| Имам лоши спомени от един такъв датчик в банята на един хотел. Става въпрос за общо помещение - баня- тоалетна. Седнеш на клекалото, замислиш се и хоп-лампата изгасва. Трябваше да размахвам ръка, за да светне отново. Освен това имаше душ кабина, и когато бях в нея се получаваше същия ефект. Не знам дали и при теб е така, но си заслужава да помислиш над това. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:55 Заглавие: |
|
|
| capitani написа: | | Това ще ти свърши работата. |
Направо изби рибата. И какво ще го прави този датчик в банята? Захранване за него, управление за лампата.
Че и с двойна оптика и двойно засичане - за да не могат хлебарките да си святкат лампата в банята.
Едно такова ще ти свърши работа само не съм сигурен дали си заслужава.
http://kralekstrend.com/index.php?productID=758 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2012 21:55 Заглавие: |
|
|
| Може би идеята със силикона не е лоша, не ме притеснява ръкомаханията а да не ме удари тока. Мисля че повечето имат врене на задържане около 6 мин. напълно достатъчно за случая. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 9:55 Заглавие: |
|
|
Вече три години съм с един платков датчик от КОНРАД. По спомени струваше 5-6 лева. Малка платка ,френеловата леща е оформена като куполче с диаметър в основата около 25 мм. Това нещо го монтирах в основа за класическа луничка с помощта на един диск от пластмаса,който ми изряза нашият стругар. Външния диаметър по основата,а вътрешният-по купола на датчика. Нещото е монтирано в окачения таван заедно с две LED лунички,за които взех бегли мерки за влагозащита с малко силикон. По датчика нищо не съм правил. Работи безотказно. Въпреки че е точно над парата! Времето за задържане съм го настроил на около 40 секунди. Не ми се е случвало повече от 2-3 пъти да ми изгасне. Все пак като вляза да се къпя,мия или бръсна мърдам по малко. В кенефа човек може и да се позамисли,ама в банята според мен няма как... _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2012 11:06 Заглавие: |
|
|
Точния израз е "PIR шалтер" а не датчик при все, че същността им е еднаква. Единия е на 220в а другия е охранителен на 12в. Това ме подведе в питането.
Би следвало да има и специални за влажни помещения. За общесвени места е приложимо... суло и пуло оставя включени лампите но за дома не го намирам практично. За мокрите помещения говоря.. а иначе за коридорите в жилището - да.. практично е. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|