|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ohdan Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2012 8:39 Заглавие: въпрос за трансформатор |
|
|
| Имам зарядно за автомобил от марката ABSAAR-немско производство от може би 5 години който работеше(зареждаше) безотказно. В момента изходното напрежение за зареждане падна от 13v на 4,5v. Наложи ми се да го отворя за да открия на какво се дължи тази промяна в напрежението. С мулцитет на позицията за измерване на постоянен ток, изходящото напрежение от трансформатора то е 5v. при положение че на трансф. е указано на етикета - 220/12v. На какво може да се дължи това при положение че същият е във видимо добро състояние в смисъл че няма опушено или стопено? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2012 9:05 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | позицията за измерване на постоянен ток, изходящото напрежение от трансформатора то е 5v. |
1. Напрежението на трансформатора е променливо.
2.Ток се мери в Ампери
И сега отговора.
Изгорели са ти диодите защото си пробвал да видиш искра като опреш двата кабела. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2012 10:36 Заглавие: |
|
|
Не знам дали е същото,но ако има един голям бял резистор,керамичен,провери го. Обикновено прекъсва той. Ако е така,замени го с подходящ или подходящи (няколко) ,но поне 10W сумарна мощност трябва има това,което ще сложиш. В краен случай може и без него,но по-добре е да го има. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|