Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво представлява TDS в MW печки Samsung?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2012 19:55    Заглавие: Какво представлява TDS в MW печки Samsung? Отговорете с цитат

Питам защото купих МВ печка на жената, старата е на 22години и вече се разпада пластмасата й, изтрити са й надписите, ръждясала е тук-таме. И се жалваше, че грее по-бавно отпреди. Старата е Samsung, 750W MW/1050W консумирана, произведена и купена 1990г, отгледала е две деца! Новата пак Samsung (викам си - хвала на тоя производител, 22г безотказна работа!), но вече е 800W MW/1150W консумирана, купена миналата седмица. Данните са от табелките на гърба на печките. Новата е с TDS - според продавача е система за по-равномерно разпръскване на микровълните, всички 800W-тови на Samsung в ТехноМаркет бяха такива. Пробах печката на 100% мощност с чаша вода (чешмянка, около 250г) и бях искрено учуден, че след минута и половина водата беше леко топла (оказа се 42градуса). Старата, на 22години, с по-малката мощност, за същото време, същото количество, същата чешмянка я загря на 59градуса.
Веднага реших, че пак ми се паднала свирка без топче - и обратно в магазина. Някакъв младеж я пробва и обяви че всичко й е наред и ми отказа рекламация. След малък скандал и задействане на някои лични познанства се яви управителя на магазина и ми предостави възможност да си избера печка, тесвайки какъвто и да е модел от наличните в магазина. Оказа се, че моделите с TDS са значително по-бавни от моделите с аналогична мощност (че и с по-малка) от тези на други фирми, без TDS. Пробах за колко време завира 250гр. чешмянка в пластмасова чаша. Най-"доброто" постижение беше около 4мин и 40сек. Старата, 22годишна, 750W, успя за 3мин и 20сек. В крайна сметка си купих един 800W MW Електролукс, който се справи с тая задача за 3мин и 5сек. Направи ми също впечатление, че чинията на печките с TDS се заграва значително повече, може би заради по-дългото стоене на чашата отгоре?

Та ако някой знае каква е причината и/или какво представлява туй чудо TDS - моля да сподели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2012 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

http://skp.samsungcsportal.com/integrated/popup/FaqDetailPopup.jsp?cdsite=uk&seq=89396
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2012 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, penkeler. Ама нещо не ми се връзва - добавяме две нови излъчващи антени и губим да кажем 35-40% от мощността? Голяма далавера е! Ми за какво ми е тая микровълнова, като ще ми грее кафето по няколко минути?
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 24, 2012 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами за малки обеми наистина се оказва неефективно понеже разпръсква микровълните възможно по-равномерно в пространството на печката. За сметка на това по-обемните обекти се нагряват по равномерно и по-малко се налага да прекъсваш за разбъркване примерно при печене на ядки.
Върнете се в началото
heliosss
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Zlatica/Pirdop

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 10:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично, не използвам микровълновата за приготвяне на кафенца, пуканки и разни такива "дребни нещица"!... Кафето - на газовия котлон, завира за половин, до една минута! - хем по-бързо, хем по-икономично, а и живота на магнетрона се удължава... Да сложиш чашка за кафе, във фурна с обем - примерно 25 литра, не е добър избор! Wink
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 15:04    Заглавие: За МВ печка Отговорете с цитат

Аз пък я ползвам основно за претопляне на изстинало кафе/чай/мляко/манджа. И за печене на ядки, пуканки. И според мен само за това върши работа - за готвене не става. За 22 години на старата печка и е сменяна само крушката за осветление. Колкото и да му се е скъсил живота на магнетрона - не е той проблема, работи си, другото се разпада.
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 15:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за TDS е интересно. Не го знаех ама и скоро не съм ходил по магазините. Определено не става за готвене но иначе е незаменима за претопляне.
Интересно ми е дали на тези с TDS мощността може да се определи със стария метод - 1 литър вода за 63 секунди при пълна мощност на печката? Ако ми попадне такава определено ще пробвам.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
.... мощността може да се определи със стария метод - 1 литър вода за 63 секунди при пълна мощност на печката.....
Може ли по-подробно?
Върнете се в началото
Петър Христов
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 21:15    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:

Интересно ми е дали на тези с TDS мощността може да се определи със стария метод - 1 литър вода за 63 секунди при пълна мощност на печката? Ако ми попадне такава определено ще пробвам.

Защо да не може,специфичния топлинен капацитет на водата си е един и същ независимо от топлоизточника,формулата ти я написа в темата климатик срещу печка.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Дек 26, 2012 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Може ли по-подробно?

Тест на ефективната изходната мощност на микровълновата печка
1. Наливаме в стъклен съд точно 1L студена вода от чешмата.
2. Измерваме температурата и T1 при поставяне в микровълновата фурна.
3. Включваме загряване на водата на пълна мощност за точно 63 секунди (по часовник, не по таймера на фурната)
4. В края на цикъла след разбъркване измерваме температурата T2 при изваждане на водата от микровълновата печка
5. Температурната разлика T2 - T1 , умножена с коефициента 70 показва със задоволителна точност изходната мощност, изразходена за загряване от магнетрона
Забележка: Методът за изчисление на мощността е приложим само за печки с един магнетрон.

Източник на горенаписаното
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети